„Neříkejte mi, že je můj vtip urážlivý, řekněte raději, že uráží vás. Humor je subjektivní kategorie, je to emoce,“ řekl klasik žánru Ricky Gervais. A Čermák se Staňkem se s tím opravdu nikdy nepárali a rozhodně s tím nemíní začínat.

„A koho budeme tentokrát urážet? Luděk jako vždycky – cyklisty, lidi v elektroautech, no a já nemám rád tlusté lidi, takže se máte na co těšit.“ Miloš Čermák

„Dobrý vtip vždycky někoho urazí. Každý máme v sobě nějaké trauma, takže když o tom pak nějakej blbec žertuje na pódiu, tak nás to naštve. Ale nedá se s tím nic dělat, protože to by pak člověk nemohl mluvit o ničem,“ řekl Miloš Čermák v rozhovoru pro Flowee. „Spousta věcí je zveličených – já nejsem tak zlej a nemám při představení chuť každého zabít, jen třeba každého třetího.“ Miloš s tím, že prostě jen věci trochu v rámci umělecké licence zveličuje. A kolega Luděk přizvukuje: „Komediální efekt funguje, když vezmete reálnou věc a přifouknete ji do extrému.“ Což je poznat i na nich dvou – Miloše jako by přifoukli do výšky a Luďka zase do šířky (i když zvláště u toho druhého to poslední dobou zase tolik neplatí).

„Dobrý vtip vždycky někoho urazí.“


A na co se mohou těšit diváci ve čtvrtek v Beats? „Snažíme se každé představení něčím vylepšit. Je to reflexe současnosti – celý rok pracujeme na nové show, kterou pak shrneme na velkém vystoupení v Lucerně. A koho budeme tentokrát urážet? Luděk jako vždycky – cyklisty, lidi v elektroautech, no a já nemám rád tlusté lidi, takže se máte na co těšit,“ dodává pro Flowee Miloš Čermák. 

Vidíme se večer v Beats from Basement!

Související…

Miloš Čermák, Luděk Staněk: Dobrý vtip vždycky někoho urazí
Zdeněk Strnad

 

foto: Comedy Praha (se svolením), zdroj: Autorský článek