Pokud jste milovníci dobrého jídla a pití, nenechte si ujít XI. ročník Prague Food Festivalu. Letos se po dlouhé době přesouvá na nové místo. 26.-28. května jej poprvé přivítá Národní kulturní památka Vyšehrad.

Návštěvníci budou mít opět unikátní možnost ochutnat pokrmy špičkových pražských i mimopražských restaurací z prestižního Maurerova výběru Grand Restaurant. Vedle nich bude pro všechny připravena bohatá nabídka osvěžujících nápojů, různorodých delikates, ale také hudba, řada cooking shows, workshopů či přednášek o zdravé stravě.

S výběrem restaurací si dali organizátoři opravdu záležet. Čekají na vás Fusion Cuisine z Aureole Fusion Restaurant & Lounge, evropské kulinářské trendy z Bellevue, vegetariánský svět chutí z Etnosvěta, moderní vietnamská kuchyně z Gao Den i asijské speciality z KOBE. Pokrmy budou doplněné exkluzivními koktejly v Prolog Baru, La Bodequity del Medio, Hennessy Cognac Baru a Perrier Baru. K ochtnání bude i  řada lahodných vín z českých vinařství, vzpomeňme například Chateau Valtice, Vinařství B\V a Vinselekt Michlovský. No a na vyváženou nesmí chybět luxusních značky minerálních a pramenitých vod.

Férové příbory

Ochutnávat se bude kompostovatelnými příbory.

Na Prague Food Festivalu budete v rukou držet “kus přírody“. Můžete degustovat s klidem v duši, jelikož příbory jsou vyrobené z materiálu C-PLA, tedy z materiálu pocházejícího z obnovitelných zdrojů. V našem konkrétním případě se jedná o zbytky obilnin. A nejen to. V Obalynajidlo.cz dohlíží na celý koloběh všech produktů a dbají, aby výsledná CO2 stopa byla co možná nejnižší. Pokud máte na zahradě kompost, můžete na něj festivalové příbory bez obav přidat a pokračovat tak v koloběhu. Na rozdíl od plastů vyrobených z ropy, které lze recyklovat komplikovaně, a to ještě se značnými ztrátami, se tyto příbory v kompostu zcela rozloží během 100 – 150 dní. 

Pochutnat si i poučit se

V rámci festivalu jsou pro vás připravené i vzdělávací akce, workshopy a show. Například Národní tým asociace kuchařů a cukrářů České republiky pro vás připravuje menu na téma „Baroko všemi smysly“. Na jejich stánku zároveň proběhne autogramiáda českého reprezentanta a hráče NBA Tomáše Satoranského.

Na své si přijdou i pivaři. Ve velkém stanu Pivovarů Lobkowicz proběhne finálové kolo celorepublikového vzdělávacího programu Akademie Pivních Znalců a komentované ochutnávky se školou čepování piva.

Vyšehrad se poprvé stane centrem skvělých chutí.

No a potrpíte-li si spíše na siluetu, připraveny jsou pro vás konzultace s výživovým poradcem a měření podílu svalů a tuku ve vašem organismu a workshop na téma „Kulinářský Wellness“.

Prague Food Festival můžete navštívit i s těmi nejmenšími. Pro ně bude připravený Dětský koutek, a tak si budete moci projít celý areál bez starostí. Vstupenky jsou už nyní v předprodeji na www.praguefoodfestival.cz.

 

foto: Shutterstock, Prague Food Festival