Pokud se váš potomek narodil ve Střelci nebo má v tomto znamení ascendent či Lunu, měli byste zpozornět. Tyto děti jsou neobyčejně veselé a nesmírně nadané. Někdy se může zdát, že dostaly až nespravedlivou nadmíru štěstí. Užijte si jejich dětství, protože je velmi pravděpodobné, že již v brzkém věku začnou objevovat svět. Jsou to rození cestovatelé a nikdy nezůstávají na jednom místě příliš dlouho.

Ať už máte děvče či chlapce, váš potomek ve znamení Střelce vás bude náramně bavit a inspirovat. Jsou to rození baviči, dobrodruzi a optimisté. Pohybují se rychle a svých cílů lehce dosahují, milují cestování. Pokud máte dítě ve Střelci a neustále se stěhujete z místa na místo, vašemu potomkovi to pravděpodobně tolik vadit nebude. Naopak bude mít radost z nových vjemů a zkušeností. Je to takový malý objevitel.

Živel ohně

Spolu s Beranem a Lvem patří k ohnivému živlu, který jim dodává velkou kreativitu, nadšení a schopnost druhé svou činností inspirovat. Podobně jako Beran i Lev potřebuje toto dítě uznání, a to pokud možno hlasité a časté. Do ohně se musí každou chvíli přidávat polínka, aby se udržel a hořel dál. Pokud tedy máte malého Střelce doma, nezapomínejte mu připomínat, jak je moudrý a objevitelský. On se vám odmění neodolatelným úsměvem a spontánní radostí, která nemá obdoby.

Dítě ve znamení Střelce je velmi akční a rádo objevuje.

Jak rozvíjet jejich potenciál?

Hodně s nimi cestujte a rozvíjejte jejich hlad po vědomostech. Podporujte je v učení, protože tím jim ulehčíte cestu. Kupte jim globus a učte je vlajky. Často mají talent na jazyky, protože zřejmě tuší, že se jim budou v životě hodit. Hrajte si s nimi na indiány nebo sledujte, jaká cizí kultura tyto děti láká. Střelci jsou často osudově spjati s místy, která jsou na opačné straně zeměkoule nebo alespoň o jednu zemi dál. Mají za úkol odcestovat za poznáním a získané poznání přinést zpět do své domoviny.

Také milují přírodu a často jsou nějakým způsobem spojeni s koňmi. Další záliby, které by je mohly zaujmout, jsou lukostřelba, chůze a hry v přírodě.

Zvykněte si na jejich upřímnost

Tyto děti hledají urputně pravdu a nebojí se ji hlásat. To občas irituje citlivější povahy, především z řad vodních znamení (Rak, Ryby, Štír). Střelci to však vždy myslí dobře, což je trochu ospravedlňuje. Jejich úkolem je druhé povzbuzovat a učit spíš pozitivní cestou, čímž se dost liší od předcházejícího znamení Štíra. Přesto se mohou svými poznámkami některých lidí lehce dotknout. Už od mala vás mohou překvapovat moudrostí, kterou v sobě nosí, a hodně se od nich můžete naučit.

Malí Střelci mohou už od mala překvapovat svou moudrostí.

Jupiter jako vládce znamení 

Jupiter je nejšťastnější planeta v naší sluneční soustavě a tyto děti jsou pod jeho ochranou. Optimismus, radost, spontánnost a velké štěstí jsou jim do vínku dány bohatou měrou. Samozřejmě jsou tu i ostatní faktory horoskopu, které jejich osud mohou hodně komplikovat, ale díky vládě Jupitera je velká míra „karmy“ omilostněna. Je dobré se podívat, v jakém znamení a domu Jupiter stojí, abyste tam mohli směřovat svou pozornost.

Planeta Jupiter přeje vzdělávání, má dobrý kontakt se zahraničím a disponuje velkým životním štěstím, které je výsledkem dobré karmy z minulých životů. Střelci mají velkou šanci posunout se v tomto životě o úroveň výš, pokud budou za své dary vděční. Hrozí tu však nebezpečí, že svou „dobrou karmu“ vyplýtvají, a budou se naopak muset zrodit do horších podmínek.

Na co si dát pozor?

Střelci by si měli dát pozor na plýtvání silami, přehánění a velikášství. Mohou mít pocit, že mají vždy pravdu, a tak někdy působí dogmaticky. Navíc mají tendenci své názory šířit všemi možnými prostředky. Pro tyto děti je důležitá víra a vědomí vyššího smyslu toho, co se kolem nich děje. Pokud nebudou rozvíjet svou vynikající studijní kapacitu, mohou se stát prostopášnými a nadměrně poživačnými, a tak ubližovat svému zdraví.

Největší nebezpečí však hrozí v názorovém dogmatismu, který sami nemají rádi u druhých lidí. Když získají již v mládí dobré vzdělání a rozhled, bude to tou nejlepší investicí do jejich dobrodružného života. Tyto děti by měly po střední škole odcestovat do zahraničí, protože tam je může potkat větší štěstí než doma.

 

Poselství a poslání

Tyto děti v sobě skrývají hlubokou a zároveň velmi pozitivní moudrost, kterou by v sobě měly nejdříve najít a pak ji předávat svým jedinečným a neotřelým způsobem. Budou to lidé, kteří dokážou vykřesat oheň i v těch nejtemnějších zákoutích tohoto vesmíru. Víra bude pro ně velmi důležitá a určující. Mohou rozšiřovat a měnit zákony, a to jak v náboženství, tak v zákonodárství nebo právu. Hlavní silou je kontakt se zahraničím, kde na ně čeká poklad, který mají odvézt zpět do své rodné země.

 

foto: Shutterstock