Týden inovací je v plném proudu. Od 25. do 27. května máte možnost zažít jeho vrchol - Inovační veletrh. Vyzkoušet si budete moci něco, co už možná za pár desítek let bude běžně k dostání a to v budově Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky.

Innovation Summit Prague pořádaný European Leadership & Academic Institute (ELAI) bude vrcholem je největší události roku zaměřenou na podporu inovací, nejnovější technologie a umělou inteligenci. Celkem nabídne prezentaci až 40 projektů. „Lidé budou mít jedinečnou příležitost vyzkoušet si vynálezy, které se brzy stanou naší každodenní realitou v blízké budoucnosti. Dali jsme si záležet na tom, aby byl veletrh co nejvíce zábavný a zároveň přínosný, a to jak pro lidi z byznysu, tak i širší veřejnost. Veletrh bude probíhat v pátek i v sobotu, aby jej mohly navštívit i rodiny s dětmi,“ vysvětluje Lukáš Sedláček, ředitel ELAI a pořadatel Týdne inovací 2017.

Jak asi chutná káva od robota?

Oblíbený drink návštěvníkům namixuje unikátní Robotický bar, na jehož vývoji se podíleli studenti ČVUT. Díky virtuální realitě a speciální VR instalaci se budou zájemci moci potápět v korálovém moři, teleportovat se z místnosti do místnosti nebo si skočit z vysokého útesu bez trvalých následků na zdraví. Kromě toho budou mít možnost setkat se s investory do inovativních startupů, dozvědí se, jak snadno a lehce řídit domácnost pomocí mobilu, jaké fondy a granty čerpat pro své inovativní nápady a produkty, naučí se, jak účinně propojit vědecké poznatky s potřebami byznysu a nahlédnou do top výzkumných projektů prestižního Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky při ČVUT.

V budově ČVUT se budete moci i teleportovat.

Součástí Innovation Summit Prague je také odborná konference s tématem dopadů umělé inteligence a nejnovějších „Smart“ technologií na fungování firem i osobní životy lidí, která bude slavnostně zahájena rektorem ČVUT, profesorem Petrem Konvalinkou.

Vstup na inovační veletrh je zdarma. Zváni jsou všichni.

foto: Shutterstock, oficiální zdroj