Říkáte si, jak je možné stát se hrdinou koupelen i ženských srdcí díky něčemu tak jednoduchému, jako je například třídění odpadu? Studiemi bylo skutečně dokázáno, že muži, kteří mají pozitivní vztah k přírodě, jsou mnohem přitažlivější pro své okolí. Minulostí jsou dokonalé svaly, obyčejné třídění odpadu nebo šetření vodou vám může u vaší (budoucí) polovičky nahnat plusové body. Zabijte dvě mouchy jednou ranou a mezi svá letošní předsevzetí zařaďte péči o naši planetu, díky které si současně vybudujete i své lepší já.

Studená sprcha rovná se půl zdraví

Rychlá a svěží sprcha ušetří v porovnání s dlouhou koupelí až dvě třetiny vody. Tím, že se nebudete sprchovat teplou či horkou vodou, ušetříte čas, peníze i světové zásoby vody, neboť ji nebudete zdlouhavě před zahřátím odpouštět.

Pravidelné otužování, a to i pod obyčejnou sprchou, posiluje imunitu, snižuje stres, zvyšuje psychickou i fyzickou odolnost, zrychluje metabolismus a podporuje nejen hubnutí, ale i celkové správné fungování organismu.

Určitě jste také zaregistrovali stále populárnější metodu otužování Wima Hofa, který lidem radí, jak díky pravidelným studeným sprchám a dýchání utužit svůj kořínek, podpořit imunitu a pozitivně se naladit na celý den. Díky Wimovi je dnes vědecky dokázáno, že pravidelné otužování, a to i pod obyčejnou sprchou, posiluje imunitu, snižuje stres, zvyšuje psychickou i fyzickou odolnost, zrychluje metabolismus a podporuje nejen hubnutí, ale i celkové správné fungování organismu.

Ušetříte i za topení

Navíc díky otužování budete méně zimomřiví a ušetříte více peněz za nadbytečné topení v domácnosti. Uvidíte, že po několika měsících nebudete potřebovat vytápět místnosti na zbytečně vysoké teploty, protože váš organismus bude lépe zvládat termoregulaci. Počáteční nepříjemné pocity ze studené sprchy brzy vystřídají pocity slasti a časem zjistíte, že se na ranní spršku dokonce těšíte.

Abyste v počátcích otužování příliš netrpěli, pusťte si k ledové sprše nějakou vaši oblíbenou hudební pecku nebo si sami zazpívejte či zakřičte.

Po studené rychlosprše si dejte ještě pár kliků nebo dřepů – lepší start do nového dne snad ani nemůže být. Namísto ospalého rána budete pozitivně naladěni a v práci budete přímo sršet energií. Vše vám půjde od ruky a vy se budete cítit jako superhrdinové.


Abyste v počátcích otužování příliš netrpěli, pusťte si k ledové sprše nějakou vaši oblíbenou hudební pecku nebo si sami zazpívejte či zakřičte. Hudební podkres nejen zpříjemní počáteční „ledové utrpení“, ale také ho zkrátí a čas strávený ve sprše vám mnohem rychleji uteče.

Pokud by vás zajímalo, jak zlepšit své běžné ekologické návyky, a chtěli byste se dozvědět více různých tipů, přečtěte si články, kde najdete spoustu inspirace a objevíte skutečnou krásu ekologie.

Související…

Potvrzeno: Oteplování planety opravdu zastaví nulové emise. Teď se řítíme do katastrofy
Jan Handl

foto: Shutterstock a Rossmann, zdroj: Rossmann inspiruje