Na dotazy blízkých, co bychom si přáli k Vánocům, stále mnoho z nás neodpoví úplně popravdě. A tak se mezi dárky, které každoročně rozbalujeme, objevují ponožky a další praktické věci. Přitom co úžasnějšího může žena dostat, než je pravý šperk darovaný z lásky?

Dívky, ženy a dámy, pokud toužíte po krásném šperku, nezdráhejte se o něj napsat Ježíškovi. Vaše rozzářené oči udělají radost i tomu, kdo vás jím obdaruje. Přinášíme několik tipů na šperky, které jsou jako stvořené pod vánoční stromeček. Zaměříme se na trendy pro Vánoce 2019.

1. Prstýnek s drahokamem

Ke klasickým příležitostem, kdy je žena obdarována prstenem, patří především zásnuby a svatba. To většinou žena dostává prsten s čirým diamantem a jednoduchý kroužek. Nejedna ale touží ozdobit svou ruku výraznějším prstenem s barevným drahokamem.

 



K atmosféře Vánoc se bude hodit například ametyst. Ten bývá označován za duchovní kámen a je mu připisována schopnost uvolňovat stres. Co třeba prsten z růžového zlata s velkým ametystem v módním brusu typu cushion?

2. Netočte se v kruhu, noste kruhy

Asi se shodneme v tom, že náušnic není nikdy dost. A jedny zlaté náušnice se hodí určitě i jako dárek k Vánocům.


Nemusíte volit mezi dokonalou nadčasovostí a nejnovějšími trendy. Zlaté kruhy splňují obě kritéria na jedničku.

3. Přívěsek jako důkaz lásky

Srdce je jedním z nejoblíbenějších šperkařských motivů, i když se jeho forma v průběhu staletí proměňuje. Začalo se hojně používat v pozdním středověku a ani dnes jeho obliba neklesá.

 


Je to dáno nejen jasnou symbolikou lásky a oddanosti, ale také velmi jemným a slušivým tvarem. Nejčastěji se objevuje na přívěscích, které mohou mít různý design, mohou být čistě ze zlata nebo zdobené diamanty či drahokamy.

4. Ozdobte nejen stromeček, ale i zápěstí

Náramky jsou v posledních letech ohromně populární, zvláště ty tenké a jemné, kterých máme doma celou sbírku, a rády jich na jedné ruce nosíme i několik najednou. A proto je každá příležitost vhodná k darování dalšího skvělého kousku.


 

Víme, že náramek z korálků na bavlněné šňůrce má něco do sebe, ale Vánoce si žádají něco nevšedního, jako je např. originální náramek z bílého zlata se safírem.

5. Jedinečná barokní perla

I perly se dnes těší velké popularitě. Dárek v podobě perlového šperku je nutností pro ženu, která ještě žádný nemá, ale i pro tu, která je jejich sběratelkou. Jsou vhodné pro ženy každého věku a nenajde se taková, které by neslušely.

 



Dnes se čím dál častěji můžeme setkat s tzv. barokními perlami, které vypadají stejně luxusně jako perly kulaté, ale zamilují si je i ženy, které preferují méně formální styl. Každá barokní perla je originál.

6. Diamant zářivý jako vánoční hvězda

Slavný výrok Marilyn Monroe, že „diamanty jsou nejlepším přítelem ženy“, bychom mohli trochu upravit a říci, že diamanty jsou nejlepším dárkem pro ženu k Vánocům.

 



Žádné ozdoby ani dekorace nepřebijí třpyt diamantů, které v tlumeném světle zazáří jako hvězda na obloze. Diamantový šperk zkrátka nemá konkurenci.

7. Smaragd symbolizuje věčnost

Na závěr si neodpustíme něco tradičního. Mezi bytostně vánoční barvy patří zlatá a zelená, a tak jsou šperky se smaragdem pro tuto událost jako stvořené. Pro smaragd měla slabost egyptská panovnice Kleopatra a říká se o něm, že je symbolem síly, bohatství a nesmrtelnosti. Se vznešeně pojatými Vánoci bude ladit například smaragdová souprava šperků.

 


Vánoce jsou jedním z těch okamžiků, ke kterým pravé šperky patří. Na stránkách online zlatnictví KLENOTA můžete vybírat ze široké nabídky přímo v pohodlí domova. Zkušení zlatníci a zlatnice vyrábí všechny šperky ručně v ateliéru v samotném srdci Prahy, kde je možné si je osobně prohlédnout a vyzkoušet. Další možností je nechat si vyrobit šperk na zakázku přímo podle vašich představ.

Související…

Česká šperkařka se ve Venezuele učila řemeslo. Teď chce zemi pomoci
Milada Kadeřábková

foto: Klenota, zdroj: Klenota