Vzdělání je v současné době velice důležité, ovšem mnohdy klasické vysokoškolské tituly jako Bc., Ing. či Mgr. prostě nestačí. V posledních letech spousta firem vyhledává i odborníky s titulem MBA. V podstatě se jedná o profesní titul Master of Business Administration, jenž se do našich končin dostal z USA. Pozor, není udělován na základě vysokoškolského zákona, a proto se nejedná o klasické vysokoškolské studium. V následujících řádcích vám prozradíme hned několik důvodů, proč je dobré titul MBA získat a jaký má v praxi vůbec smysl.

Pravděpodobně vás nejprve zajímá, co je MBA a na co všechno je studium jako takové zaměřené. Samotný název napovídá, že je titul MBA spojen s byznysem, takže uplatnění nachází především mezi manažery. Získáte znalosti v oboru managementu, a snadněji se tak dostanete do středního a vyššího managementu firmy.

Pro ty, kdo chtějí růst

Pokud absolvujete MBA studium, získáte náskok před ostatními, protože se naučíte i ty nejnovější postupy v oblasti managementu. Začnete mít k podnikatelské činnosti inovativní i progresivní přístup a osvojíte si další schopnosti. Jestliže hledáte studium MBA v Praze, nabízí ho například Vysoká škola podnikání a práva.

Studium se přizpůsobí vašim pracovním i osobním aktivitám, přitom netrvá déle než jeden rok.

Obrovskou výhodou je, že studium se přizpůsobí vašim pracovním i osobním aktivitám, přitom netrvá déle než jeden rok. Podle vlastního uvážení si sami nastavíte moduly, které chcete studovat.

Investice, která se vyplatí

Protože studium MBA není klasické vysokoškolské studium a vysoké školy jsou povinny nejprve získat zahraniční akreditaci, je studium placené, ovšem ve výsledku se vám investice rychle vrátí. Vysoká škola podnikání a práva navíc nabízí zajímavou akci.

Pokud jste jejím absolventem, cena bez DPH je pro vás 69 900 korun. V případě, že absolventem nejste, tak je standardní cena 89 900 korun. Vysoká škola Praha nabízí možnost studovat MBA nejen v hlavním městě, ale také v Ostravě, kde má svou pobočku.

Související…

Se Sultánem a Tyrlem ve věku technologií nevystačíme, říká Michal Kaderka
Tereza Hermochová

foto: VŠPP, zdroj: MBA na VŠPP