Chcete vyrazit za kulturou a zároveň pomoci dobré věci? Pokud se vám nechce přímo zachraňovat Notre-Dame, můžete pomoci třeba dětem z dětských domovů. V květnu se pro tento účel nabízí mimořádné představení Horečka úterní noci. Výtěžek ze vstupného totiž bude věnován Nadačnímu fondu Veroniky Kašákové, jehož posláním je umožnit dětem z dětských domovů žít poté, co z nich odejdou, plnohodnotný a kvalitní život.

Ondřej Ruml: Dva roky jezdím bez nehod


A o čem že ta Horečka vlastně je? Jde o vystoupení pěveckých a hereckých osobností, které se dobrovolně sešly, vzdaly se honoráře a rozhodly se dělat to, co je baví. Na jevišti Divadla Broadway v Praze tak budete mít 14. května od 19 hodin  možnost společně vidět Václava Noida Bártu, Olgu Lounovou, Ondřeje Rumla, Hanu Holišovou, Annu Slováčkovou či Radku Fišarovou. A také jednoho speciálního zahraničního hosta. Danyl Johnson je finalistou 6. řady soutěže X Factor, jehož mentorem byl přímo Simon Cowell.

Vystoupení plné klasiky

Horečka úterní noci se koná v obměněné podobě již počtvrté. Hlavní hrdinové, mladý milenecký pár Jana a Tomáš, čistě náhodou zavítají do zapomenutého kabaretu, kde zažijí nečekané věci. Co vše se může stát během jedné úterní noci v opuštěném baru, kde kdysi bývalo až nebývale živo?

Lilian Fischerová a Michael Vykus: Tak abyste to věděla

Díky kouzelnému gramofonu se vydávají na neobyčejnou cestu plnou dobrodružství a nečekaných setkání, provázenou nestárnoucími písničkami Mahalie Jacksonové, Elvise Presleyho, Michaela Jacksona, Freddieho Mercuryho, Whitney Houston, Beyoncé, Tiny Turner, Heleny Vondráčkové, Abby, kapely Lucie a dalších. Režie se ujal přední herec a režisér Městského divadla v Mostě Jiří Kraus. Náročné a působivé choreografie nastudovali interpreti pod vedením Petra Čejky, Lilian Fischerové a Filipa Gregoriadese. 

Související…

Rozhovor: I dítě z dětského domova dokáže vystudovat a normálně žít. Navzdory úřadům
Milada Kadeřábková

„Jestli chcete udělat dobrý skutek a vidět lidi, kteří milují to, co dělají, přijďte,“ zve za organizátory herečka, tanečnice a principálka divadelní společnosti Indigo Company Lilian Fischerová. Vstupenky je možné rezervovat na webu GoOut.

foto: Indigo Company, zdroj: Nadační fond Veroniky Kašákové