Ve své novince Sestry se Minier vrací k úplně prvnímu případu kriminalisty Servaze. Je květen 1993 a začínající policista Martin Servaz se v Toulouse účastní neúspěšného vyšetřování dvojnásobné vraždy. V lesích jsou nalezena podivně naaranžovaná těla dvou sester, oděných v šatech k prvnímu svatému přijímání.

Místo činu nápadně připomíná scénu z knihy Erika Langa, známého autora drsných thrillerů, kterého sestry obdivovaly a psaly mu milostné dopisy. Spisovatele se však nepodaří usvědčit. O pětadvacet let později je Servaz přivolán k záhadnému úmrtí právě v domě Erika Langa. Obětí je spisovatelova manželka, nalezená, stejně jako tehdy dívky, v šatech pro první přijímání. Podaří se najít souvislost mezi oběma případy a dopadnout vraha?

Román Sestry je další knihou z pětihvězdičkové Edice TOP thriller a je zároveň pátou knihou série s detektivem Martinem Servazem v hlavní roli.

Jeden z nejúspěšnějších francouzských autorů současnosti Bernard Minier patří mezi čtenářsky nejoblíbenější autory detektivního žánru, a to nejen ve Francii. Jeho romány získaly hned několik ocenění a první díl série Mráz se stal předlohou stejnojmenného francouzského seriálu. Jeho mistrně vyprávěné příběhy zaujaly natolik, že se jich společně se stand alone titulem Zkurvenej příběh v České republice prodalo přes 100 000 výtisků.

Související…

Rozhovor: Ke knize Velký bobek mě dohnalo fekální období mých dětí
Klára Ponczová

Román Sestry je další knihou z pětihvězdičkové Edice TOP thriller a je zároveň pátou knihou série s detektivem Martinem Servazem v hlavní roli. Předchozí díly najdete pod názvy Mráz, Kruh, Tma a Noc a stejně jako Sestry vyšly v nakladatelství Albatros Media v brilantním překladu Jiřího Žáka.

foto: Albatros Media, zdroj: Albatros Media