Na počátku července se Karlovy Vary tradičně stávaly jakýmsi neoficiálním hlavním městem republiky. Karlovarský filmový festival je největší společenská událost, ale i bez něj má nyní město co nabídnout. Vary jsou teď vlastně naopak oázou klidu a pohody.

Omezení dovolených v cizině povede řadu Čechů do vyhlášených lázní, kde zažijí atmosféru srovnatelnou s vyhlášenými evropskými letovisky. Hotely, jako je čtyřhvězdičkový superior St. Joseph Royal Regent, spojují karlovarskou klasiku a moderní design.

Vřídlo až do domu

Střešní terasa obklopuje bazén, u kterého se opalujete vlastně v centru města, a přitom v úplném soukromí. V hotelových lázních si dopřejete vyhlášenou minerální vodu přivedenou z vřídla až do hotelu, po ruce jsou hoteloví lékaři a terapeuti specializovaní na dospělé i děti.

Současné ceny hotelů ve Varech nejsou přemrštěné, obzvlášť v porovnání s vyhlášenými letovisky na západě a jihu Evropy.

Vždyť do Karlových Varů či Mariánských Lázní se vystřídalo už mnoho generací klientů a Češi někdy ani pořádně nevědí, jak vynikající hotely mají doslova za humny. Karlovarské hotely dbají, aby wellness procedury byly střídané vynikající gastronomií, a v restauracích, jako je Mayflower v hotelu Royal Regent, servírují moderní fusion české a mezinárodní kuchyně. 

Současné ceny hotelů ve Varech nejsou přemrštěné, obzvlášť v porovnání s vyhlášenými letovisky na západě a jihu Evropy. Větších a menších hotelových komplexů jsou ve Varech desítky a každý si může přijít na to svoje. Dny pak vyplní procházkami po kolonádě či v parcích, návštěvou kaváren a cukráren, poslechem živé hudby. Po intenzivních měsících s pandemií je klidný odpočinek v bezpečí České republiky možná tou nejlepší volbou.

Související…

Mariánské Lázně: Proč je dobré pečovat o historii stejně jako o klienty
Ivan Verner

foto: St. Joseph Royal Regent, zdroj: St. Joseph Royal Regent