Pokud se pouštíte do rekonstrukce interiéru, neměli byste zapomínat ani na takové "detaily", jako jsou třeba dveře. Současný trh je rozmanitý a nabízí nepřeberné množství řešení, a to nejen co se vzhledu týče. Sice si to asi ani neuvědomujete, ale interiérové dveře představují výrazný designový prvek, a proto byste jejich výběr neměli rozhodně podceňovat. Ovlivníte tím totiž celkový styl místností.

Na své si přijdou dokonce i jedinci, kteří prahnou po extravagantních kouscích. 

V první řadě byste se měli rozhodnout, jestli chcete dveře jednoduché, klasické, bílé, nebo toužíte spíše po moderních alternativách s nevšedními prvky. Přijdou si na své dokonce i jedinci, kteří prahnou po extravagantních kouscích. Interiérové dveře se však liší nejen po estetické stránce.

Klasické, nebo posuvné dveře?

Jestliže se vám klasické otočné dveře nezamlouvají a hledáte spíš originální variantu, co takhle posuvné interiérové dveře? Vyznačují se hned několika přednostmi, například nepotřebujete žádný prostor v místnosti pro jejich otevírání. Jedná se tedy vskutku o prostorově úsporné řešení, u něhož se nabízí tři způsoby zasouvání – do pouzdra, na stěnu, nebo speciální posuvné systémy.

Pokud se podíváte do nabídky společnosti SOLODOOR, tak ta přichází se systémem PATRIOT, jenž je tvořen pojezdovou lištou uchycenou na zeď a pojezdovými mechanismy.

Povrchová úprava dveří

Ještě se budete rozhodovat pro konkrétní povrch dveří. V nabídce jsou lakované, ale i potažené různými fóliemi s rozmanitými motivy. Zajímavé jsou interiérové dveře s 3D povrchem, jenž dokonale napodobuje dřevěný povrch.

Chcete si koupit dveře do svého domu či bytu? Podívejte se tedy do pestrého produktového portfolia společnosti SOLODOOR. Spokojení budete nejen s širokým sortimentem, ale i s cenovou politikou. Přímo na stránkách najdete i konfigurátor, abyste si zadali, jaké dveře přesně potřebujete.

Související…

Dejte starým oknům nový smysl
Lenka Zelnitiusová

foto: Shutterstock, zdroj: SOLODOOR