Kdy lépe oslavit sladkou studenou rozkoš, rozplývající se na jazyku, než v epicentru nejteplejšího období v roce? Zkuste dnes zapomenout na vaše oblíbené hipsterské zmrzlinárny, kde vám naservírují kopeček gorgonzolové zmrzliny, odmítněte se podřídit módním trendům, zajděte třeba na ledňáčka a oslavte s námi Den nanuků!

Den nanuků se v Americe slaví každý rok právě 14. srpna. Nanukům se tam říká "creamsicle", v původní verzi se jedná o vanilkovou zmrzlinu na špejli s ledovou krustou s pomerančovou příchutí. Postupem času, jak se nanuky šířily do celého světa, nabývala chladivá dobrota mnoha podob. Vnitřek nanuku už nebývá jen vanilkový, najdeme jej v desítkách variant příchutí, obaleny jsou nejrůznějšími druhy čokolády – a třeba zasypané oříšky, mhm...

Nanuky najdeme v desítkách variant příchutí, obaleny jsou nejrůznějšími druhy čokolády – a třeba zasypané oříšky, mhm...

Dnes máme de facto nepřeberné množství nanuků, se kterými můžeme dnešní den oslavit. Nejrychlejší zřejmě bude zajít do libovolného obchodu a otevřít první mrazicí box, který se nám postaví do cesty.


Nejoblíbenější českou značkou je samozřejmě Míša.


Pokud nosíte dlouhé vousy a chodíte do Karlína na pivo, jste maminkou na Mimibazaru nebo jen prostě rádi vaříte a vyrábíte jídlo, můžete si zkusit vyrobit zdravou variantu nanuku sami.

 

Tady je lowbudget varianta, pokud se vám moc nechce ztrácet čas s přípravou.


A pokud chcete opravdu zaexperimentovat a vyrobit si zdravou domácí pochoutku, můžete se inspirovat třeba tady.

Nejlepší recepty najdete na BiggerBolderBaking, klikněte na obrázek.


Na další nápady a podobu těch nejexotičtějších nanuků se můžete podívat v galerii. Tak dobrou chuť! A pošlete nám fotku svého nejoblíbenějšího nanuku. Ty nejlepší zveřejníme na twitteru.