Mimozemšťan aby se v tom vyznal. I když nám lidem hrozí poměrně (vzhledem ke statisícům let, co jsme tady) bezprostřední zánik, ze všeho nejvíc nás berou stupidní videoklipy stupidních koťat a morčat. I když se už dokonce objevují roboti a humanoidi, kteří jsou schopní nás už celkem slušně nahradit, tak to s námi nehne. Jen co ale americká firma Boston Dynamics uveřejnila klip se psem-robotem, nasbíralo video během pár hodin pět milionů kliknutí.

Robopes je roboticky kostrbatý, kanárkově žlutý, hrdinové Toy story by ho nadšeně přivítali jako super hrdinu a on by mezi ně snadno zapadl. Místo hlavy má dosud nevídaně zručnou páku, která tomuto SpotMini (marketingově rozkošně pojmenovanému výtvoru) dovoluje vzít za kliku a otevřít těžké ocelové dveře (na které by většina smrtelníků byla krátká) a přidržet je, aby druhý robot mohl projít.

Výrobci jsou zdatnou firmou, i co se týče marketingu, a tak robopsa uvedli vlídným sloganem: "Pomůže příteli…" Může pomoct a brzy dokáže i věci, které my, lidé, vůbec nedokážeme dohlédnout. Čeho všeho může být schopný robopes, kterého nezastaví těžké ocelové dveře?

Je zajímavé, že jen Elonu Muskovi a jednomu osamělému Švédovi v oxfordském centru na výzkum umělé inteligence pokrok robotů nedá hrůzou spát. My ostatní zatím vesele klikáme na videa. Tak tady je další.

Čtěte také:

Roxxxy, Harmony nebo Michael: Co umí a kolik stojí sexroboti
Budoucnost sexu: umělé ženy, veganské pomůcky a nahá jóga
Nástup robosexuálů: Vědci učí roboty milovat

foto: Boston Dynamics, zdroj: Boston Dynamics