Jestliže nejste zrovna módní guru, nemusíte zoufat. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme aktuální hity na poli módy. Proto čtěte dále a nechte se inspirovat společně s námi!

Jaké trendy oblečení zakomponovat letos do vašeho šatníku?

V letošní sezóně budou v kurzu džíny s vyšším pasem a s širokými nohavicemi. Tento trend se do módy opakovaně vrací a právě teď je čas na to, abychom ho znovu vytáhli na světlo světa. Letos se pak blýsknete i s kratšími crop topy nebo s tank topy s širokými ramínky. Do sportovních a do městských outfitů můžete obléci i teplákovou soupravu. In budou kousky v tzv. Y2K stylu. Do vašich šatníků zařaďte tak trapézové nebo plisované sukně s vysokým pasem. Právě vysoký pas opticky zvýrazní vaši figuru. Protáhne ji a také ji zeštíhlí. V módě lze přeci chytře čarovat, tak toho využijte! Dámy mohou do outfitů zakomponovat i volnější halenky v boho stylu. Ty mohou mít nejrůznější zdobení, jako jsou volánky nebo drobné vzory. V kurzu budou i cargo kalhoty s praktickými kapsami. V těch zase zazáříte při sportovních aktivitách. Do volnočasových šatníků doporučujeme zařadit také trička s potiskem. Na stylové kousky se podívejte např. i tadyprm.com/cz. Zde si přijde na své i ten nejnáročnější z vás.

Jaké boty se blýsknout ve vašich aktuálních outfitech?

Pro letošek můžete vsadit na univerzální a mladistvé dámské či pánské sneakers. Ty mohou muži a ženy nosit do sportovních, ale i do volnočasových nebo dokonce do svátečních outfitů. Nejedna nevěsta má na sobě v současnosti módní kecky. Dámské a pánské tenisky mohou mít mnoho podob. In jsou zejména kožené kousky na vyšší a robustní platformě. Zvolit můžete modely s výraznými, ale i s minimalistickými potisky. Tady bude záležet na vás a na vašem jedinečném vkusu. V módě budou dále kvalitní sandály na platformě nebo baleríny. Ty mohou ženy vkusně kombinovat s již zmíněnými plisovanými a s trapézovými sukněmi.

Které doplňky jsou tzv. must-have kousky v šatnících?

Váš vzhled může nabýt úplně jiných rozměrů, když do vašich outfitů zakomponujete i stylové módní doplňky. Letos zkuste vybírat klasické baseballové čepice nebo truckerky s praktickou síťovinou v zadní části. In budou i kožené tašky přes rameno a větší semišové kabelky. Do sportovních outfitů můžete zvolit ledvinky, které můžete nosit kolem pasu, ale i na hrudníku do kříže. Letos budou hrát prim i modely kožených batohů v urban stylu. K těm pak můžete sladit i váš pásek nebo řemínek na hodinkách. Módní budou smart kousky v digitálním provedení.

Jaké barvy, motivy či vzory jsou v roce 2024 in?

V roce 2024 mohou muži a ženy vsadit na oblečení nebo na boty a na doplňky v přírodních odstínech. Světle modré, zelené i oříškové kousky tak budou dobrou volbou. Výborným řešením budou i oděvy v černém nebo v bílém provedení. Bílá s černou jsou barvy univerzální, které z módy nevychází. Bílé oděvy doslova zazáří i v tzv. celobílých outfitech. Na scénu se letos dostává i tzv. tie dye móda. Tady se nepravidelně mísí různé barvy. Kdysi jsme se bavili o batikování. V letošním roce se blýsknete i s neonovými barvami na oblečení nebo na módních doplňcích. S těmi vedle nešlápnete a stanete se navíc nepřehlédnutelnými! Barvy vybírejte také podle vlastního vkusu a podle toho, co vás charakterizuje. Zkrátka to řekněte módou!

Související…

Odbornice na udržitelnost: Pomalá móda nemusí být drahá. Záleží na výrobci
Milada Kadeřábková