„Byl velmi vážný. Vůbec se nesmál. Tak jsem se ho zeptala, proč o tom mluví, když to vypadalo, že se o módu nikdy předtím nezajímal. On odvětil, že je to jen z toho důvodu, protože dosud nemá figurínu. A pak řekl: ,Když mi seženete figurínu, ukážu vám to. Jsem módní návrhář.‘“

Jeho přání se skutečně brzy splnilo, když mu matka opatřila podomácku vyrobenou figurínu z kartonu. A netrvalo dlouho, než se začal projevovat jeho nezpochybnitelný talent v tomto oboru. „Byla to ta nejšílenější věc, prostě začal vyrábět šaty,“ vybavuje si Maxova matka. „Běžela jsem pro manžela do kanceláře a řekla jsem mu, že musí vidět, co Max dělá. Bylo to naprosto šílené.“

Maxovi rodiče si nejdříve mysleli, že jeho zájem o šití oblečení není ničím jiným než jakýmsi dočasným rozmarem, jak už tomu tak u malých dětí bývá. Jeho láska k módě ale nezeslábla, ale právě naopak. „Co mi opravdu imponuje, je odhodlání tak malého dítěte a jeho vášeň a touha po tom, aby se lidé cítili krásní. Tak nám to říká už od svých čtyř let,“ dodává paní Alexandrová.

Je to v genech?

Zatímco většina Maxových vrstevníků se nyní učí číst a psát a nemají pravděpodobně ani nejmenší tušení o tom, kdo byl Guccio Gucci, sedmiletý Max má mezitím na svém kontě klienty znělých jmen jako třeba herečku Sharon Stoneovou, která si u něj nechala navrhnout a ušít kabát. Celkově Max vyrobil již více než stovku různých módních kousků.

Maxovi rodiče věří, že chlapec má šití v genech, protože jeho prarodiče podnikali v módním průmyslu. Sám Max má prý ale i živé vzpomínky na vývoj a tvorbu některých kultovních kousků značky Gucci.

Ačkoliv je poměrně obtížné brát historku o reinkarnaci, vyprávěnou sedmiletým chlapcem, vážně, Maxův příběh je plný fascinujících detailů, které upoutaly pozornost mnoha lidí. Popisuje nejen okamžiky tvůrčího procesu a dobu, kdy značka Gucci procházela transformací, ale i zápasy s technickými výzvami, a dokonce euforii, kterou cítil, když viděl svá díla na módních ikonách tehdejší doby.

Talent se nezapře

Tvrzení o Maxově minulém životě samozřejmě vzbudila řadu otázek a rozporuplných reakcí. Někteří méně důvěřiví lidé považují Maxův příběh za pouhou lacinou snahu získat pozornost okolí. Jiní jsou ohromeni jeho odhodláním a přesvědčením. Ale i bez ohledu na to, zda je historka o reinkarnaci Gucciho pravdivá, je jedno jisté. Max Alexander je i ve svém útlém věku talentovaný návrhář, který umí svými výtvory oslovit a inspirovat masy lidí.

Jeho nadšení a tvůrčí přístup mu pomohly vybudovat si silnou fanouškovskou základnu a získat uznání od předních jmen módního průmyslu. Mnozí se těší na to, jak Maxova kariéra bude dále pokračovat a jaké nové hranice v módním designu dokáže překonat.

Není velkým překvapením, že Maxovým největším snem je stát se právě šéfem značky Gucci. A pokud by to nemělo vyjít, chce alespoň vést svůj vlastní ateliér.

Související…

Levně, jednorázově a proti udržitelnosti: Módní e-shop má i tak rekordní zisky
Kateřina Hájková

foto: Shutterstock , zdroj: Oddity Central