Zdraví je tím největším bohatstvím, které člověk může mít. Naše tělo by mělo být tím nejsvatějším, co máme, tak proč se k němu stále chováme, jako bychom si mohli v supermarketu na rohu koupit nové?

Stres, nezdravá strava a nadlidské tempo, to vše přispívá k různým bolestem, jež většinou tlumíme koktejlem třikrát protřepaných a nemíchaných barevných tabletek, o kterých už ani nevíme, k čemu vlastně slouží. Pojídáme je prostě ze zvyku. Proč jednou nevyzkoušet jinou cestu k fyzické i duševní pohodě. K dryjáku z pilulek se přeci můžete kdykoliv vrátit.

Na lidském uchu se nachází kompletní reflexní mapa našeho těla

Jednou z cest alternativní léčby je i akupresura. Její původ můžeme vystopovat až 2000 let do historie a to z ní dělá jednu z nejstarších metod léčby vůbec. Pochází z Číny a její princip je jednoduchý. Jde o stlačování specifických bodů na vašem těle prsty nebo jakýmkoliv tupým předmětem. V našem případě se zaměříme na ucho. „Na lidském uchu se nachází kompletní reflexní mapa našeho těla, nervové ukončení a propojení na centrální nervový systém,“ píše certifikovaná odbornice Helen Chin Lui, zabývající se reflexologií. 

Kam kolíček správně aplikovat se dozvíte v galerii. 

foto: Shutterstock, zdroj: Little things