Největší festival osobního rozvoje ve střední a východní Evropě – Festival Evolution – se bude letos poprvé konat i na podzim. Oficiální a zažitý prodloužený víkend ke konci března doplní také sobota a neděle v září. 

Informaci potvrdil sám pořadatel Festivalu Evolution a zároveň ideátor myšlenky Ctirad Hemelík: „V současné době je průměrná návštěvnost  jarního festivalu kolem 16 000 návštěvníků, vystavovatelů bývá kolem 400 a na sedmi festivalových podiích se představuje kolem 150 účinkujících. Zájem veřejnosti má vzrůstající tendenci a kapacity jsou omezené. Zařadit další termín pro nás byla téměř nutnost.“ Jak dále prozradil, trochu odlišná bude i  koncepce: „Podzimní ‚vydání‘ chceme více zaměřit na rodiny s dětmi. Hlavním úkolem je také více rozpracovat otázku vzdělávání, kterému je věnována velmi významná část programu.“

V neděli bude koncert Vojty Dyka s B-Side bandem, v sobotu vystoupí americký spisovatel, psycholog a lékař Raymond Moody, autor bestselleru Život po životě. O vztahu zdraví a duše budou mluvit Tomáš Rychnovský s Milanem Studničkou, Phillip Lymbery z Velké Británie prozradí alarmující informace o živočišné výrobě a týrání zvířat a vše o přípravě a benefitech raw stravy  přiblíží Piter Caizer z Německa. Jan Mühlfeit předvede ukázku úspěšného programu Odemykání dětského potenciálu, který ocení nejen rodiče, ale i jejich děti, ve workshopech se představí Institut pro inovativní vzdělávání.

A tím program zdaleka nekončí, na pěti programových pódiích se představí více než 100 spíkrů, lektorů, učitelů i „praktiků“. Kromě zástupců konvenční, alternativní či celostní medicíny budou na festivalu zastoupeni profesionálové z oboru kosmetiky či ukázky technik a cvičení, které posilují tělo i mysl. Renomovaní koučové poradí, jak naplno využít svůj potenciál, psychologové se podívají na naše vztahy a pedagogové představí nejnovější trendy vzdělávání pro děti i dospělé.

Potraviny ani kosmetika nebudou chybět

Festival uspokojí také obvyklou největší přehlídkou certifikovaných biopotravin, svou speciální sekci zde nově budou mít raw potraviny, fair trade výrobky i konopné speciality. Mezi vystavovateli budou též specialisté na veganskou, vegetariánskou nebo bezlepkovou stravu, producenti zdravých potravin, rodinné firmy a farmy.

Festival Evolution se bude tradičně konat na pražském Výstavišti.

Široké zastoupení bude mít přírodní a bio kosmetika, chybět nebude ekodrogerie zajišťující ekologické prostředky a vychytávky pro domácnost. Na své si přijdou také příznivci přírodních tkanin, biotextilu nebo zdravé obuvi a maminky zde najdou vše potřebné pro své ratolesti. 

foto: Festival Evolution