V Dubaji se uskutečnil nejdelší přímý rádiový přenos pod vodou, který trval neuvěřitelných 5 hodin, 25 minut a 25 sekund! Jeho aktéry byli rozhlasový hlasatel stanice 104.8 Channel 4 Stu Tolan ve spolupráci s pětihvězdičkovým hotelem Atlantis The Palm, v jehož komplexu se nachází obří Lost Chambers akvárium, kde se pokus o zdolání světového rekordu uskutečnil.

„Měl jsem to štěstí se během své kariéry podílet na různých kaskadérských kouscích, ale tohle byla opravdu výzva. Zdolání Guinnessova rekordu je totální vytržení z každodenní reality a spolupráce s hotelovým týmem byla naprosto úžasná!“ nechal se slyšet Tolan.

Během akce se navíc vodami akvária prohánělo několik desítek žraloků a rejnoků! Celý team tak musel dbát zvýšené opatrnosti, aby nikdo nepřišel k úhoně a zvířata nebyla vystavená zbytečnému stresu. V nádrži o objemu 11 milionů litrů vody se totiž nachází na 65 000 podmořských živočichů a je největším svého druhu v Africe a na Středním východě. Tolan byl po celou dobu vybaven unikátní Sea Trek helmou s 3D objektivem navrženou speciálně pro tuto příležitost. Rekord padl v hloubce 2,9 metrů.

 

Čtěte také:

Najíst se pod vodou? V Bruselu to není problém

Budou hlubiny oceánů skrývat obří baterie?

Největší, nejvyšší, nejdelší...: Čtyři světové rekordy, které musíte poznat

foto: Shutterstock, zdroj: Atlantis The Palm