John McAfee  založil slavnou antivirovou firmu v roce 1987, pár let jí šéfoval, aby v roce 2011 nakonec skončila v rukách Intelu. Miliardář McAffee podporuje americkou minoritní stranu libertariánů a ve svém životopise má i poměrně zajímavou kauzu s obviněním za plánování vraždy svého souseda. Nějaký čas strávil ukrytý ve střední Americe, nyní se aktivně pohybuje ve světě kryptoměn a zajímá ho samozřejmě i politika.

Související…

LONDON CALLING: Proč je v Anglii čaj víc než politika
Anastázie Harris

Na svém Twitteru oznámil, že v příštích amerických prezidentských volbách hodlá kandidovat.  Pokud ho tedy libertariáni požádají, bude kandidovat za ně, pokud ne, založí prý svou vlastní stranu, která ho následně nominuje. Politickou kampaň chce propojit s kampaní na kryptoměny a čeká masivní podporu technologických komunit.

Už v roce 2015 před minulými volbami chtěl založit takzvanou Cyber party, nakonec se ale objevila možnost spolupráce s libertariány. Jaké jsou jeho politické názory? Kromě toho, že se na ekonomiku kouká očima příznivce decentralizace a kryptoměn, je pro legalizaci marihuany a diskriminaci na základě náboženství v podnikání.

Pokud v roce 2020 nebude bitcoin stát milion dolarů, provede John McAffee sám sobě orální sex ve vysílání celostátní americké televize

Proslul také kontroverzním výrokem, že pokud v roce 2020 nebude bitcoin stát milion dolarů, provede sám sobě orální sex ve vysílání celostátní americké televize. Pokud sázku prohraje, mají se diváci na co „těšit“ – McAfee rozhodně nepatří mezi mladíky, je mu 72 let a mnozí političtí komentátoři by na místě prezidenta viděli někoho mladšího. Kandidovat se chystají ovšem samí sedmdesátníci a mnozí z nich mají lepší pověst než McAfee. Samotná představa mít za prezidenta představitele technologické scény a prvotřídního podnikatele a obchodníka z tohoto segmentu je ovšem pro mnohé pozorovatele lákavá.

foto: Profimedia, zdroj: TheNextWeb