Ve většině vyspělých zemí světa je prostituce nelegální, nebo alespoň považovaná za společensky nepřijatelnou. Ženy v nevěstincích mohou brzy nahradit silikonové robotky, které zákazníkům za podobnou sumu nabídnou téměř realistický sexuální zážitek. O tom, jaké to mezi některými ženami vyvolává pozdvižení, píše magazín Guardian

Proti této novotě se třeba v Paříži bouří feministky, které podobné podniky považují za nepřijatelné. Ano, feministky považují za nepřijatelné i klasické nevěstince, pracují v nich koneckonců jejich ženské souputnice.

Otázkou je, zda pro ženské pokolení jako takové není lepší, když si zákazník zajde za robotkou než ženou, která může být k prostituci nucena a dále všelijak zneužívána. Feministka asi těžko překousne, že její muž chodí za robotkou, i když by patrně nebyla nadšená ani z toho, kdyby chodil za „normální“ prostitutkou.

Feministky snad neodsuzují používání sexuálních pomůcek, takže nechápu, proč jim vadí ženy-robotky. Je to proto, že vypadají, jak vypadají?

A teď, co je přijatelnější? Návštěva robota poskytujícího sex a vypadajícího jako žena, nebo návštěva normální ženy poskytující sex? Kvůli povídání do nevěstinců většina ze zákazníků nechodí, takže asi nemá smysl srovnávat možnosti konverzace. O tom, jak by se daly srovnat sexuální zážitky s robotem a se ženou, se nikde nedočtete.

Feministky snad neodsuzují používání sexuálních pomůcek, takže je otázka, proč jim vadí ženy-robotky. Je to proto, že vypadají, jak vypadají? Tedy že připomínají opravdové ženy? Společenská přijatelnost sexu s robotem a s prostitutkou by ale měla mít jasného vítěze, a to robota. Robot nemá city a stud, nekazí si prostitucí život.

Možná stojíme u zrodu nového odvětví sexuálního průmyslu, které nakonec může potlačit nelegální a nemorální prostituci, odvést určitou část zákazníků a zachránit tak obrovské množství žen od pádu do propasti, ze které se zpět dostává jen velmi špatně.

Související…

S robotem v posteli: Je libo partnera s vyměnitelnou hlavou?
Ivan Adamovič

foto: Profimedia, zdroj: Guardian.com