Archiv 2017
František Lomský
Jak využít kokosový sirup? Koktejly, které osladí život i bez cukru
Osvěžující drink, vynikající palačinky a netradiční marináda pro pokrmy na gril. Kokosový sirup má v teplé i studené...
Reklama
Milada Kadeřábková
Nejlepší zdroj vitaminu C? V Camu Camu je ho 40x víc než v citrusech
Obsah živin v ovoci a zelenině se podle odborníků neustále snižuje, v obchodech navíc často narážíme na takzvaně...
Reklama
Alena Kolářová
Proč přibývá alergiků a astmatiků? Nebydlíme zdravě
Podle statistik Světové zdravotnické organizace se počet astmatiků a dětí trpících alergií za posledních 10 let...
Reklama
Nebezpečí umělé inteligence? Sbírá o nás data každou vteřinu
Dobrý sluha, špatný pán. A přitom to není oheň. Umělé inteligenci (AI) nepatří budoucnost, ale už současnost. Díky ní...
Alice Mikulášová
Koloběh jedů: Víme, co sklízíme a jíme aneb pesticidy v nás
Před pražským BIO OKO jste si mohli 21. září, tedy v premiérový den 7. ročníku festivalu Země na talíři , zakoupit...
Reklama
ESO travel
Jak se žije nad mraky a co koupíte na tržišti čarodějů?
Přistanete na letišti v malém městečku El Alto a vydáte se do hojně navštěvované metropole Bolivíe – do La Paz. Nebylo...
Lenka Sobková
Fytoterapie v těhotenství: Jaké bylinky vám pomohou?
Fytoterapie, tedy „léčba pomocí rostlin“, provází lidstvo od nepaměti. Vývoj skrze tisíciletí nás přivedl až do doby,...
Ivo Toman
Příležitosti a hrozby digitálního věku pro obchodníky
Bylo to v létě roku 1992. Řekli mi, abych si pořídil oblek a kravatu, dali mi pár tipů, co říkat do telefonu, a...
Jana Abelson
Připlavou geneticky modifikované ryby i na váš stůl?
Kanadská firma AquaBounty ve své poslední čtvrtletní zprávě uvedla, že prodala více než 5 tun geneticky modifikovaných...
Načíst další články