Díky novému přístroji Kegg budou mít již brzy všechny ženy světa možnost změřit si jednoduše svou plodnost. Nový startup založila v USA Slovenka Kristína Čahojová a v současnosti její společnost připravuje tovární výrobu.

Související…

Fytoterapie v těhotenství: Jaké bylinky vám pomohou?
Lenka Sobková

„Náš vznik umožnily finance z USA a fakt, že jsme mohli technický tým okamžitě přesunout do Číny v rámci HAX, což je v podstatě nejlepší hardware akcelerátor na světě,“ uvedla zakladatelka společnosti pro portál dobrenoviny.sk. O svém zahraničním úspěchu tvrdí, že v Evropě by podobný startup nikdy nemohla založit.

Podle ní jsou zde podmínky pro investování teprve v plenkách: „Nedokážu si představit, že by se se mnou na Slovensku nebo v Londýně setkal nějaký milionář jen proto, že by mi chtěl nezištně pomoci. Ale v USA je to normální. Každý ví, jak nesmírně těžké je uspět, a když máte dobrý produkt, pomocnou ruku vám podá mnoho úspěšných lidí,“ pochvaluje si rodačka z Bratislavy.

Start-up podle Amazonu

Kristína je důkazem, že šikovní lidé se ve světě neztratí. Již dříve založila firmu na výrobu obleků, pracovala také v Londýně a následně našla uplatnění ve společnostech Amazon a eBay.

Kristína Čahojová

„Kegg vznikl, neboť jsme věděli, co ženy chtějí a hledají.“ 

Právě zaměstnání na marketingovém oddělení v těchto dvou firmách jí prý pomohlo najít díru na trhu a následně inspirovalo k založení startupu: „Kegg vznikl, neboť jsme věděli, co ženy chtějí a hledají,“ konstatovala.

Na Facebooku společnosti se můžete dočíst, že přístroj je vyrobený ze zdravotně nezávadného lékařského silikonu, je možné ho bezdrátově nabíjet a funguje prý s vědeckou přesností, dokáže totiž změřit výskyt cervikálního hlenu v pochvě, který je s plodností spojen.

Přípravy na uvedení na trh momentálně finišují, už to tedy snad nebude dlouho trvat a praktický vynález budou moci vyzkoušet i české ženy.

zdroj: Dobré noviny.sk