Prostředí recepce klubu Naughty Harbor podsvícené fialovými led světly na mě působí jako luxusní lazer game – tady se ale odehrávají úplně jiné hry. Během čekání na mého průvodce mě přemáhá zvědavost. Co přesně se za zavřenými dveřmi zdejších pokojů odehrává? A je virtuální realita v oblasti sexuality přínosná, nebo spíš naopak?

Když se ocitneme v pokoji, hned mě upoutá krásná panna, takzvaná real doll, která ve spodním prádle leží v pokoji na posteli. Při pohledu do jejích neživých očí cítím zvláštní pocit prázdnoty. Kromě ní a postele je tu ještě sprcha, křeslo a přístroj pro virtuální realitu. Kombinace, která posouvá prožívání sexuality s robotkami na zcela novou úroveň. 

Keep it real

Jak takový virtuální sexuální zážitek probíhá? „Zákazník si VR headset nasadí a vybere si jedno z videí natočených z jeho úhlu, potom se stane přímým aktérem promítaného příběhu. Pannu si může polohovat podle videa a tím je uspokojený i poslední smysl – hmat,“ vysvětluje mi manager podniku Jan Skalník a dodává, že všechny panny mají realisticky modelované tři otvory i kloubní systém. Díky povrchu ze speciální silikonové kůže působí na dotek jako člověk, což můžu po chvíli s dokonale souměrnou pannou (jménem Sandra) potvrdit. Každá panna se navíc před akcí ještě nahřeje na tělesnou teplotu člověka.

Spousta mužů přichází, protože nechce partnerce zahýbat, a obává se pohlavních chorob u prostitutek.

Bez námahy

Doll může nahradit i takzvaný masturbátor. Ten si klient sedící v křesle nasadí na penis, a protože se technologie s VR headsetem synchronizuje, masáž přístrojem svojí rychlostí a intenzitou odpovídá prožívanému příběhu. Po pěti minutách s nasazeným VR headsetem jsem překvapená důvěryhodností prožitku. Ve videu si v 360° prohlížím „svoje“ nové tělo i muže, se kterým interakce probíhá. Jsem v kuchyni, kde se odehrává divoká soulož, a já jsem ta žena, což je pro mě primárně zvláštní, ale i mírně vzrušující pocit. Masturbátor je čistě mužská záležitost a 60 minut s ním stojí 1590 Kč. Ženy si k virtuální realitě můžou zakoupit několik chvilek s reálně vypadajícím panákem.

V jednom z pokojů Naughty Harbor. Zdroj: Kateřina Pekárková, se svolením Naughty Harbor

Vyhnout se nevěře i nemocem

Podnik navštěvuje 20 % párů, přičemž 42 % lidí v nedávném průzkumu uvedlo, že by s partnerem nebo partnerkou chtělo vyzkoušet sex s nějakou formou sexuálního robota. To odpovídá i tvrzení Skalníka, že do Naughty Harboru míří celá škála návštěvníku: „Jsou to běžní lidé, kteří mají různé motivace… Nedávno jsme dělali průzkum a mezi důvody patří přetrvávající problémy s manželkou i touha po nové zkušenosti. Spousta mužů přichází, protože nechce partnerce zahýbat, a obává se pohlavních chorob u prostitutek.“ 55 % návštěvníků jsou lidé ve věku 35–60 let. Dalších 30 % je skupina 18–35 a zbylou čtvrtinu tvoří lidé starší 60 let. 

Potěšení pro každého

Stejně tak, jako se prodlužuje délka lidského života, stoupá v populaci i míra zdravotního postižení. Potřeba intimity ale ve většině případů nemizí a život s handicapem se tak rozšiřuje o další dimenzi frustrace – sexuální. Řešením mohou být právě VR technologie a sexuální realistické panny. „VR by pro lidi se znevýhodněním mohlo být možností, jak podpořit prožívání sexuality. Spousta z nich má nenaplněné vztahy. Tito lidé vlastně stejně jako kdokoliv jiný touží po doteku, blízkosti, objetí a sexu,“ říká Mgr. Lucie Šídová, výkonná ředitelka neziskové organizace Freya

Byznys se sexuálními pannami se tedy může stát pohodlnější variantou pro čím dál větší množství mužů i žen, kteří z různých důvodů nedokážou či nechtějí navazovat zdravé intimní vztahy, ale stejně tak i příjemným a bezpečným zpestřením pro páry i jednotlivce či pomocí těm, kteří nemají své sexuální potřeby jak jinak uspokojit. 

Související…

Je to vlastně nevěra? Jak hodnotíme sex ženy s robotem a muže s robotkou
Klára Ponczová

foto: Kateřina Pekárková, se svolením Naughty Harbor, Profimedia, zdroj: Autorský článek