Moderátorka České televize Jana Havrdová je hrdou maminkou tří dětí a zároveň prezidentkou organizací FISAF International, Českého svazu aerobicu a fitness a České komory fitness. Jaké talenty jí pomáhají zvládat takové množství aktivit, zjišťoval Jan Mühlfeit ve svém pořadu.

Jana je aktivátor, to jsou lidé, kteří rádi rozjíždějí nové činnosti. Talentový test u ní dále ukázal, že klade vysoké nároky na sebe samu a snaží se učit od těch nejlepších. Ví si rady v každé situaci a je schopna budovat silné vztahy s ostatními. 

Vzpomínky z dětství 

Když byla Jana v sedmé třídě, začaly se její silné stránky naplno projevovat. Stala se totiž nejmladší cvičitelkou aerobicu, organizovala hodiny tělocviku a vymýšlela školní besídky. „Tam jsem se asi našla,“ vzpomíná.  

Kateřina Novotná, Jan Mühlfeit a Jana Havrdová

Sama doma

Moderování pořadu „Sama doma“ je opravdu náročné a ne každý by ho zvládnul. Vysílá se 90 minut v přímém přenosu a člověk se musí pořádně soustředit. Cit pro vztahy je talent, který v práci Janě bezpochyby pomáhá. „Tuto schopnost musíme jako moderátorky hodně využívat, protože řada našich hostů jsou velikánské osobnosti, které za sebou mají x úspěchů na poli kultury, vědy, medicíny, atd. a potřebují určitý respekt. S některými zase cvičí tréma a my je potřebujeme zpracovat tak, aby se cítili dobře, protože teprve potom bude výstup divákovi příjemný,“ dodává Jana. 

Vraťte pohyb do každodenního života

Milovnice pohybu nám prozradila i problém dnešní doby. „Zapomněli jsme se hýbat. Je to dané vývojem doby. Fyzická práce byla kdysi součástí zaměstnání, teď většinou sedíme na židli. Lidské tělo a jeho orgány včetně mozku jsou stavěné k pohybu, pakliže se omezí, všechno ostatní se vyvede z rovnováhy. Já sama od dubna do listopadu běhám (kolem 100 Km měsíčně), doplňuji to jógou na protažení a snažím se udržovat počet denních kroků, to je 15 000,“ říká Jana Havrdová. 

Sledujte i další díly pořadu Tvůj talent je unikát: 

Tvůj talent je unikát: Gabriela Filippi 

Tvůj talent je unikát: Jan Smigmator 

Tvůj talent je unikát: David Svoboda