Konopí má úžasný potenciál jakožto léčivo, což potvrzuje stále rostoucí počet případů. Může se užívat mimo jiné pro zmírnění symptomů bolesti a psychického traumatu. Stejně tak dokáže zvrátit průběh jak chronických, tak lehčích onemocnění. Užitečné schopnosti této rostliny ale přesahují hranice světa medicíny, jelikož tato bylina může fungovat i jako skvělé afrodiziakum.

Alespoň to tvrdí řada uživatelů a terapeutka specializující se na vztahy Lisa „Mamakind“ Kirkmanová, která píše fejetony týkající se sexuálního života, a je autorkou knihy Sex Pot: The Marijuana Lover’s Guide to Gettin’ It On (Sex na konopí: Průvodce světem milostných hrátek pro milovníky konopí – česky nevyšlo).

Podle Kirkmanové dokáže tato bylina zlepšit a zintenzivnit sexuální prožitek jak po fyzické stránce, tak po emoční. Při vhodném rozpoložení a vhodné dávce pociťují uživatelé silnější sexuální vzrušení. Důvodem je dle současného stavu bádání to, že látky (endokanabinoidy) přirozeně se v lidském organismu uvolňující například při kojení, vzrušení a orgasmu se do těla dostávají i z konopí (rostlinné kanabinoidy neboli fytokanabinoidy) po jeho užití. Kirkmanová uvádí, že jeden z prvních zaznamenaných případů užití této rostliny má spojitost s porodem, protože se už tehdy vědělo, že konopí posiluje kontrakce.

Níže najdete návod na zlepšení milostného života pomocí konopí, který obsahuje ta nejdráždivější fakta a tipy.

 

Konopí jako společenské afrodiziakum 

Ve společenských kruzích vás může tato zakázaná bylina udělat přitažlivějším, protože zakázané ovoce vždy lépe chutná. Sdílení konopí může být i příjemnou společenskou zkušeností, ovšem pozor na překračování zákonů země, ve které se zrovna nacházíte! Podle Kirkmanové představuje konopí také dobrý způsob, jak se seznámit s novými a zajímavými lidmi. Už jen společná obliba této rostliny sama o sobě rozproudí konverzaci, ve které si potenciální novou „známost“ dobře oťuknete.

Předehra pro kuřáky

Pro některé z nás je kouření – ať už cigaret, doutníků, vodní dýmky, nebo jointu – sexuální fetiš. To používání úst, ten jiskřící oheň, rty okolo kousku nádherného ozdobeného sklíčka a vznášející se oblaka kouře jsou něco, co dokáže člověka vzrušit, tvrdí Kirkmanová.

Pozor na různé odrůdy s různými účinky 

Jaké odrůdy konopí jsou obzvlášť dobré pro sex? Chce to vybírat ty jemnější a zejména u méně zkušených jedinců začínat s malým množstvím. Vysoce potentní odrůdy s vyšším obsahem psychoaktivního THC (tetrahydrokanabinol) mohou – dokonce i u zkušenějších uživatelů – vyvolávat nežádoucí účinky jako paranoiu a ospalost, což nejsou věci, které byste si chtěli s sebou brát do postele.

Sativa vás krásně nabudí...

Obecně platí několik základních zásad, jak úspěšně stimulovat mužské i ženské libido. Nicméně znovu upozorňujeme, že každý člověk je jiný a každý může na různé odrůdy reagovat jinak.

Pro nabuzení: Odrůdy, jimž se již od konce 18. století říká „sativa“, bývají obvykle povzbuzující až euforii vyvolávající. Jak říká Lisa Kirkmanová: „Sativa vás krásně nabudí.“ Zároveň je vhodná pro fyzické aktivity jako tanec nebo hrátky v posteli. Na druhou stranu i zde platí, že méně bývá více – určitě nechcete mít v průběhu sexuálního aktu záchvaty smíchu nebo neovladatelné euforie.

Pro relaxaci: Odrůdy zvané „indica“ jsou dobré na uvolnění svalů, mysli i celého těla. Někdy je trocha relaxace přesně tím pravým, co člověk potřebuje pro lepší a spokojenější sex, dodává Kirkmanová. Když to ovšem člověk přežene, může velmi rychle usnout a zklamat tak rozžhaveného partnera.

A ještě jedna důležitá rada na závěr: Cokoliv děláte ve jménu sexu a lásky, dbejte vždy na to, aby to bylo vzájemně příjemné a bezpečné.

foto: Shutterstock