Good Food Lover

Pavel Maurer je zakladatelem a vydavatelem jediného nezávislého průvodce po tuzemských restauracích, nazvaného Maurerův výběr Grand Restaurant. 

V posledních letech se zabývá "gastronomickou osvětou” především v oblasti “zero waste”, filosofií neplýtvání a udržitelným rozvojem naší planety, též věnuje ve svých mediálních výstupech velkou pozornost tématu - dlouhověkosti v souvislosti s se stravovacími návyky a životním stylem.

Od roku 2007 pořádá Prague Food Festival na ostrově Kampa, tím zakládá v naší zemi dosud neznámou kategorii outdoorových food festivalů. Od roku 2010 pořádá první dvouměsíční celorepublikový Grand Restaurant Festival, jehož komunikace a rezervační systém probíhá kompletně na internetu. 

Je spoluautorem několika reklamních kampaní, jež byly v koncem 90. let oceněny doma i v zahraničí (Cannes, Portorož). Je nositelem Řádu Svatý Vavřinec (Patron kuchařů a vinařů) a Zvláštní ceny Asociace hotelů a restaurací AHR za mimořádný přínos k rozvoji gastronomie. Podílel se na vzniku loga “Bio” (zebra) a dlouhodobě propaguje myšlenku ekologického zemědělství.

 

 

Pokud vás po Silvestru pobolívá hlava, je dosti pravděpodobné, že jste do sebe nalili příliš mnoho alkoholu a vaše tělo jej dosud nestačilo...

Když jsem chodil na základní školu, měli jsme předmět, který se jmenoval pozemky. Tehdy mi to připadlo nesmírně nudné a měl jsem spíš dojem, že tam...

Taky se vám někdy stává, že přijedete do jakéhosi malého města nebo neznámé vsi a cítíte se tak trochu nadřazeně? Ani nevíte, jak se vám to...

Pokud se někdy v životě dostanete na pravé býčí zápasy, tak vás potěš pánbůh, protože to rozhodně není podívaná pro křehké povahy. Když si to ale...

Nedávno jsem jedl u mé moravské sestry vynikajícího berana. Tedy, přesněji řečeno, jehně. Beran nebo výraz „skopové“, to je noční můra například pro...

Na mnoha místech naší země se začínají rojit farmářské trhy. Zaplať Pánbůh za ně a taky pozor na ně! To je můj vzkaz, výzva i varování na základě...

Baví mne přemýšlet o včelách. Mám rád kvalitní včelí med. V naší rodině se konzumuje prakticky denně. Ochucuji s ním jogurty, jak jsem se to naučil...

Myslím, že už jste všichni mnohokrát slyšeli, že náš národ moc zdravě nejí. Český jídelníček je ve srovnání s jinými zeměmi téměř katastrofální. Já...

Asi se shodneme na tom, že losos je nejspíš nejoblíbenější mořská ryba na našem trhu. Není totiž cítit tzv. rybinou, má minimum kostí a ještě navíc...

„Jedlé je to, co je dobré k jídlu a blahodárné při trávení. Například jako je červ dobrý pro ropuchu, ropucha pro hada, had pro prase, prase pro...