Asi každý z nás už někdy držel nějakou dietu. Otázka ale je, jak to nakonec dopadlo? Ve spolupráci s VímVíc vám přinášíme další kurz, tentokrát na žhavé a aktuální téma, jak zhubnout.

Všichni víme, jaká úskalí skrývá honba za „dokonalou“ postavou. Ze začátku máme plno ideálů a snažíme se vehementně udělat pro lepší vzhled téměř vše, postupem času ale začneme podvádět. Od tohoto okamžiku už je jen krůček k tomu, abychom začali upadat do beznaděje. Shozená kila se mohou velmi rychle objevit zpět a nám se v hlavě začne ozývat ta samá otázka jako na začátku. Jak se tedy přebytečných kil zbavit jednou provždy? Odpověď bude možná o něco jednodušší, než jste čekali. Zúčastněte se kurzu hubnutí!

Výživový specialista se bude hodit všem, kteří si nemyslí, že boj s nadváhou zvládnou sami.

Výživový poradce. Ano nebo ne?

Pokud začínáte s hubnutím a zdá se vám, že bude stačit prostá úprava jídelníčku spolu se zařazením jednoduchého cvičení, bez výživového poradce se obejdete. Pokud ale víte, že máte nadváhu a že se jí pravděpodobně bez pomoci někoho povolanějšího sami nezbavíte, mohl by pro vás být odborník skvělou volbou. Stejně tak v situacích, kdy se stále vracíte znovu na začátek, a nedaří se vám váhu si udržet.

Jak zhubnout? Hubnutí na míru se STOBem

Společnost STOB neboli „STOP proti obezitě“ se zaměřuje na hubnutí a na vytváření zdravých stravovacích návyků. Jejím heslem je jít přirozenou cestou bez velkých striktních omezení a rozhodně také bez divokých diet, které mohou našemu tělu spíše uškodit než prospět. STOB se snaží ukázat, že hubnutí začíná především u každého v hlavě a v postupné změně našich zaběhnutých návyků.

PhDr. Iva Málková vytvořila originální program, který vás naučí, jak nepodlehnout "jídlu navíc" a jak zacházet se stresujícími myšlenkami a emocemi.

Malými krůčky k velké změně

Pravdou je, že každé hubnutí musí začínat postupně. Pokud se člověk uchýlí k drastickým proměnám jídelníčku nebo bezhlavému cvičení, tělo nám dá vědět, že jsme neudělali dobře. Proto je jasným pravidlem udělat změnu nejprve ve své hlavě a poté se snažit postupně přejít na novou cestu. Na takovou cestu, kde pro nás bude zdravá strava a cvičení radost a ne každodenní upírání požitků a ničení komfortní zóny. Více se dozvíte právě zde

foto: Shutterstock