fbpx

Zveřejněno: 28. 11. 2017

Hostem letošní Mezinárodní transpersonální konference byl i Raoul Goldberg. Zabývá se takzvanou integrativní medicínou, která má za cíl zbavit tělo nemocí nejen prostřednictvím konvenční léčby, ale psychoterapie. Pro Flowee se rozpovídal o tom, jak tato medicína funguje.

Goldberg praktikoval od 70. let ve Švýcarsku, v Německu a většinu své kariéry ve své vlasti, v Jižní Africe. V Kapském městě řídí Syringa Integrative Health Center a neustále také pracuje jako klinický lékař psychoterapeut, vědec a poradce. Je autorem knih o integrativní medicíně Probuzení zdraví dětí či Boj o svobodu

Vyvinul unikátní metodu integrativní medicíny, která kombinuje klasickou medicínu, homeopatii, funkční medicínu, nutriční medicínu a psychofonické poradenství, kde je pacient nebo klient aktivním partnerem v diagnostickém a terapeutickém programu. „Jde o léčení s aktivní spoluúčastí pacientů a o pomoc při nacházení jejich vnitřní síly,“ říká Goldberg.  

Centrum, které lékař vede, pomáhá také pacientům s rakovinou. „Používáme také velmi specifickou léčbu, kterou nazývám ‚léčbou do jádra‘. Léčba vede ke zničení rakovinotvorných buněk a posílení imunitních buněk. Občas využíváme i chirurgická opatření, občas dokonce léčba obsahuje i prvky konvenční léčby rakoviny, ale rozhoduje se o tom na individuálním základě. Vytváříme tak individuální léčebné programy pro všechny,“ konstatuje Goldberg.

Podle Goldberga je metoda unikátní také v tom, že se pomocí duše a mysli daného pacienta uzdravuje jeho tělo. „Měníme kvalitu života, a to i u lidí nemocných rakovinou. Prodlužujeme jejich životy o mnoho let, i když mají třeba vyhlídku jen na šest měsíců. Někdy u nás lidi nalézají pozitivní změny, někdy dokonce i úplný lék,“ dodává lékař.

foto: ITC Prague, zdroj: ITC Prague

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...