fbpx

Co je to, co muže zavede do náruče jiné?

Zveřejněno: 4. 5. 2023

Myslím si, že nejsou muži, kteří by chtěli z principu a záměrně ubližovat. Spíše si myslím, že je k tomu něco donutí. Nějaké okolnosti a vývoj vztahu. Samozřejmě jsou mezi nimi i výjimky, ale ty jsou bezesporu i mezi ženami. Mám jen pocit, že muži se se svými trápeními a starostmi ohledně vztahu tak často a tak rádi nesvěřují jako ženy.

shutterstock 257069281

Možná si to nemyslíte, ale i muži mají city a chtějí být chváleni. Jen si o to neumí říct.

Jsou v tom emoce

Muži dávají najevo své city a emoce daleko méně než ženy. Neradi se hádají, něco rozebírají, v něčem se šťourají. Ovšem to, že s vámi partner nerozebírá dopodrobna každou nastalou situaci a neustále po vás nechce, abyste ho ujišťovala, že ho milujete, neznamená, že nemá city. Má. A má city stejné, jako máte vy. Stejně tak jako vy chcete, aby vás partner chápal, vážil si vás a cenil si vaší snahy, ať už děláte cokoli, chce to i on. Muži si jen o takovou pochvalu a „poplácání po zádech“ nechtějí říkat, připadá jim to nemužné. A možná právě z tohoto důvodu jsou jejich emoční potřeby velice často přehlíženy.

shutterstock 478422880

Sex s milenkou mají muži většinou až po měsíční známosti.

Muži mají také city. Vážně.  

Velká část žen si opravdu myslí, že muži žádné emoce nemají, když je nedávají najevo. Přitom z výzkumů vyplývá, že 48 % mužů bylo nevěrných své partnerce právě z emocionálních důvodů. Tedy proto, že jim ve vztahu chybělo porozumění, pochopení a ocenění jejich snažení. Není to tedy ten prostý pud a sex, co muže žene do náruče jiné ženy. Výzkumy také ukazují, že se celých 66 % mužů cítí při podvádění provinile. Což dokazuje, že i muži mají city. Dokonce 68 % mužů, kteří byli svým partnerkám nevěrní, si nikdy nepředstavovalo, že by někdy nevěrnými byli, a téměř všichni si přáli, aby k nevěře vůbec nedošlo.

V čem je ona lepší než já?

Kolikrát jste si řekla: „V čem je lepší než já? Co mu dá, co já nemám nebo nedám?“ V mnoha případech to může být právě to porozumění. Vždyť jen 6 % mužů, kteří podvedli své partnerky, mělo se svou milenkou sex ten samý den, co ji potkalo.

holky 2 mala

Jaké mínusy a plusy má mužova milenka a manželka?

Co z toho tedy vyplývá?

Ve skutečnosti se se svou milenkou zná 73 % mužů déle jak měsíc, než s ní má první sex. Znamená to tedy, že i vy máte dostatečně dlouhou dobu na vypozorování prvních varovných příznaků, že se k nevěře schyluje. A tedy i dost času na to, něco proti ní podniknout. A jaké to jsou? Dočtete se v druhém dílu tohoto seriálu.

Související…

Jak překonat partnerskou krizi – 5.díl: Stojí váš vztah za záchranu?
Stáňa Krajíčková

foto: Shutterstock, zdroj: Šťastné a sebevědomé ženy

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...