fbpx

Jak se dá rozjet start-up, který se zabývá šetrnou antikoncepční metodou

Zveřejněno: 24. 5. 2018

Díky novému přístroji Kegg budou mít již brzy všechny ženy světa možnost změřit si jednoduše svou plodnost. Nový startup založila v USA Slovenka Kristína Čahojová a v současnosti její společnost připravuje tovární výrobu.

Související…

Fytoterapie v těhotenství: Jaké bylinky vám pomohou?
Lenka Sobková

„Náš vznik umožnily finance z USA a fakt, že jsme mohli technický tým okamžitě přesunout do Číny v rámci HAX, což je v podstatě nejlepší hardware akcelerátor na světě,“ uvedla zakladatelka společnosti pro portál dobrenoviny.sk. O svém zahraničním úspěchu tvrdí, že v Evropě by podobný startup nikdy nemohla založit.

Podle ní jsou zde podmínky pro investování teprve v plenkách: „Nedokážu si představit, že by se se mnou na Slovensku nebo v Londýně setkal nějaký milionář jen proto, že by mi chtěl nezištně pomoci. Ale v USA je to normální. Každý ví, jak nesmírně těžké je uspět, a když máte dobrý produkt, pomocnou ruku vám podá mnoho úspěšných lidí,“ pochvaluje si rodačka z Bratislavy.

Start-up podle Amazonu

Kristína je důkazem, že šikovní lidé se ve světě neztratí. Již dříve založila firmu na výrobu obleků, pracovala také v Londýně a následně našla uplatnění ve společnostech Amazon a eBay.

slovena

Kristína Čahojová

„Kegg vznikl, neboť jsme věděli, co ženy chtějí a hledají.“ 

Právě zaměstnání na marketingovém oddělení v těchto dvou firmách jí prý pomohlo najít díru na trhu a následně inspirovalo k založení startupu: „Kegg vznikl, neboť jsme věděli, co ženy chtějí a hledají,“ konstatovala.

Na Facebooku společnosti se můžete dočíst, že přístroj je vyrobený ze zdravotně nezávadného lékařského silikonu, je možné ho bezdrátově nabíjet a funguje prý s vědeckou přesností, dokáže totiž změřit výskyt cervikálního hlenu v pochvě, který je s plodností spojen.

Přípravy na uvedení na trh momentálně finišují, už to tedy snad nebude dlouho trvat a praktický vynález budou moci vyzkoušet i české ženy.

zdroj: Dobré noviny.sk

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...