fbpx

Věra Kudynová radí, jak efektivně vzdorovat novým majitelům ve vaší firmě

Zveřejněno: 10. 4. 2018

Jestli si někdo myslíte, že největší práce je kupovat společnosti, tak to se, všichni právníci a finančníci, pletete. Nejstrašnější je koupenou firmu začlenit do korporátní  struktury.

Každý v naší firmě si myslí, že to má nejhorší, ale nejhorší to mám já, protože šéfuju personálnímu oddělení. Noví vlastníci mě trápí co nejrychlejší implementací firemních zákonů do naší fabriky. První ze všeho museli naši skladníci začít nosit kšiltovky, údajně z bezpečnostních důvodů, aby jim něco nespadlo na hlavu. To se dosud nikdy nestalo, ale nyní, protože skladníci v kšiltovce nevidí, tak je často nějaká spadlá krabice bací a my musíme psát hlášení o nehodě, případně skoronehodě, což zabere fůru času s papírováním.

Související…

VELKÝ HOLKY: Vzpoura mého mamánka
Věra Kudynová

Vysvětlila jsem naivkům v provoze, že nový vlastník není zvědavý na nějakou iniciativu, jako byl ten starý. Špitla jsem, že nápad znamená komplikaci, tak ať se nevysilují a nevynalézají jako dřív. Portugalská šéfka chtěla ve svém oddělení implementovat svoje  novoty, odmítala argumenty mazáků, že u nás to nejde a že globální do lokálního vždy nasunout nejde. Trvala na svém, i když jsem stála za kolegy a poukazovala na naše zákony. Myslela si, že jsem s nimi spřažená. Po čtvrt roce se rozplakala, že tato země jí ničí vize, a nechala se přeložit do Rumunska.

Jak odradit šéfy

Šéfka komunikace trvala na plánu celoročních informací na plazmové obrazovce v recepci a učinila ráznou přítrž spamům typu našel se zlatý prstýnek, je v recepci. Jeden z mála manažerů, který ve své pozici zůstal, je vedoucí právního. Kromě toho, že je skvělý právník, je jazykový génius a rodnou řečí nových majitelů mluví lépe než oni.

S pohledem na má ňadra šéf sdělil, že s mojí kvalifikací a loajálností jsem do roka u něj v centrále.

 

Začal s nimi mluvit košatě a složitě, recitoval jim básně jejich slavných zpaměti, takže mu radši přestali posílat maily, protože se báli, že jim najde gramatické chyby. Šéfa financí, toho taky ještě nemohli nahradit cizincem, otravovali osobními návštěvami tak dlouho, až si nechal instalovat do kanceláře depresivní obrazy z našich sbírek a křesla vyměnil za nepohodlné židle. Ostří hoši proto už dávají přednost videokonferencím.

Hlášení nehod a upozorňování na skoronehody mému oddělení zabralo tolik času, že jsem se rozhodla jednat přesně podle korporátních směrnic. Do předepsaného formuláře jsem vyplnila vlastní skoronehodu a také fakt, že zábradlí na venkovním schodišti je nebezpečné, protože jsem o ně zavadila levým ňadrem.

V centrále u mého nadřízeného vypukla panika. Šéf pěti kontinentů osobně přijel zkontrolovat zábradlí, ukázala bych mu i ňadro, neb dle směrnic se musí vše ověřit. Podle jiné směrnice by však šlo o nepřípustný kontakt. Oficiálně jsem byla oceněna za příkladnou iniciativu. Já ale vím, že to bylo díky tomu, že velitel spatřil mé ňadro přes průhlednou blůzku, a proto jsem povýšila na regionální šéfku. S pohledem na má ňadra sdělil, že s mojí kvalifikací a loajálností jsem do roka u něj v centrále.

Naše genetická výbava v malé kotlině spočívá v přežití a vzdoru nepříteli. Jsem toho důkazem. A česká ňadra se hodí i jako ochrana zdravého rozumu v Evropě.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...