fbpx

Zveřejněno: 16. 6. 2017

Nemáte čas odjet na víkend do lázní nebo snad nechcete za wellness procedury utrácet hromadu peněz? Dopřejte si zasloužený relax ve vlastním domově. Přinášíme vám osm tipů na blahodárné koupele, které pomohou k mladistvějšímu vzhledu a zbaví vás všech negativních emocí. 

Proměňte svou koupelnu v oázu klidu ještě předtím, než se naložíte do horké lázně. Zapalte romantické svíčky, pusťte si příjemnou hudbu a hlavně nezapomeňte vypnout mobilní telefon. Ničím nerušena si pak už jen vychutnávejte voňavou sílu esenciálních olejů. 

esencial oleje shutterstock 281697773

Všechny uvedené oleje můžete používat i k masážím se stejným účinkem, jako mají koupele. Stačí, když uvedené poměry vonných silic smícháte s 50 ml mandlového nebo jojobového oleje.

Kleopatřina koupel krásy

Po této koupeli by měla být vaše pokožka hebká a vláčná stejně jako ta Kleopatřina. Do vany s teplou vodou nalijte 2 až 3 litry plnotučného mléka, přidejte 2 lžíce olivového nebo mandlového oleje a promíchejte. Pak už jen relaxujte. Po koupeli se neoplachujte, jen osušte.

Čistící koupel

Tato koupel zbaví vaše tělo toxinů a duši negativních emocí. Dokonce pomáhá i při problémech s mastnou pletí. Ve 20 ml smetany rozmíchejte 4 kapky jalovcového, 4 kapky fenyklového a 2 kapky citronového siličného oleje a nalijte do napuštěné vany. Můžete přidat lžíci medu a do vany plátky citrusů.

Citronová koupel

Citrusy působí především antibakteriálně a dokážou nádherně zjemnit pleť. Dva až tři citrony rozkrájejte a vložte do mísy s vodou. Nechte stát několik hodin a následně vše vlijte do napuštěné vany.

koupel relax shutterstock 241694647

Domácí koupele si dopřávejte pravidelně. Vezměte si s sebou do vany i šálek oblíbeného čaje či rozečtenou knihu, umocníte tak relaxační zážitek.

Relaxační koupel na dobrou noc

Příjemná, uklidňující koupel vás zbaví nahromaděného stresu, večer prožijete bez starostí a ráno se probudíte zářící a svěží. Ve 20 ml smetany rozmíchejte 4 kapky kozlíkové, 4 kapky meduňkové a 2 kapky nerolové silice a vlijte do vany s teplou vodou.

Tonizující koupel

Tato koupel očistí, napne a omladí vaši pokožku. Ve 20 ml smetany rozmíchejte po dvou kapkách jalovcového, cypřišového, růžového, kakostového a vousatkového oleje. Pokud vám některý chybí, dejte jiného oleje o to víc. Celkem vždy deset kapek. Opět nalijte do napuštěné vany.

Koupel pro energii

Tato koupel vám dodá potřebnou energii a posílí vůli. Ve 20 ml smetany rozmíchejte 5 kapek rozmarýnového, 3 kapky pepřového a 2 kapky muškátového oleje a nalijte do vany s vodou.

relax koupel shutterstock 407642968

Připravte koupel i svému partnerovi a užijte si noc plnou vášně.

Koupel pro čistou hlavu

Nejenže se vám rozjasní mysl, ale zbavíte se i migrény nebo bolestí hlavy způsobených stresem. Ve 20 ml smetany rozmíchejte 5 kapek meduňkové, 3 kapky mátové a 2 kapky rozmarýnové silice a vše vlijte do vany s teplou vodou.

Afrodiziakální koupel pro muže

Připravte svému partnerovi voňavou koupel, která povzbudí všechny jeho smysly. Ve 20 ml smetany rozmíchejte 5 kapek santalového, 4 kapky kardamomového a 1 kapku muškátového oleje a nalijte do napuštěné vany. Můžete si být jistá, že tato koupel jej rozhodně nenechá chladným.

foto: Shutterstock, zdroj: Michaela Merten, Voda pro krásu a zdraví

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...