fbpx


Zveřejněno: 15. 5. 2017

Opalování, koupání, zahradničení a další oblíbené činnosti, které k letnímu období neodmyslitelně patří, dávají pěkně zabrat pokožce na rukou. Chraňte její hebkost a jemnost domácími přírodními peelingy, které šetrně zbavují odumřelé kůže a navíc dodávají potřebnou výživu a hydrataci.

Proměňte svůj domov v kosmetický salon a dopřejte si ošetřující procedury vlastní výroby.

peeling shutterstock 532099429

Citronový peeling představuje vitamínovou bombu pro vaše ruce. Jeho svěží vůně vás navíc nadopuje novou energií.

 

Osvěžující citronový peeling

Základem tohoto peelingu je granulovaný cukr, který má hrubší konzistenci než ten krystalový. Hrstku cukru lehce zalijte citronovou šťávou, přidejte špetku nastrouhané kůry z BIO citronu a vše zakápněte olivovým olejem. Tento peeling se svěží vůní je plný vitamínů, minerálů a antioxidantů. Jeho užití je jednoduché – navlhčené ruce peelingem jemně promasírujte a opláchněte vlahou vodou. Tuto proceduru si dopřejte dvakrát týdně – zbavíte se tak šupinaté kůže, rozjasníte a zvláčníte pokožku a nastartujete produkci kolagenu.

Antioxidační peeling ze zeleného čaje

Zelený čaj má blahodárné účinky nejen při vnitřním, ale také zevním užití. Uvařte si malý šálek zeleného čaje a nechte ho vychladnout. Hrst granulovaného cukru zlehka zalijte studeným zeleným čajem, přidejte kapku olivového oleje a hrstku sušených lístků zeleného čaje. Tento antioxidanty nabitý peeling používejte jedenkrát týdně a i ty nejhrubší ruce budou brzo jako ze sametu.

peeling shutterstock 28813723

Peeling ze zeleného čaje doslova rozzáří vaše ruce.

Super-jemný heřmánkový peeling

Pokud máte přecitlivělou pokožku, nebo jste náchylní ke vzniku nejrůznějších kožních zánětů a plísní, vyrobte si zklidňující peeling z heřmánku. Uvařte si silný heřmánkový čaj, který má výborné antibakteriální a protiplísňové vlastnosti. Vychladlým čajem zakápněte hrst suchých heřmánkových květů a přidejte lžičku olivového oleje.

Slaďoučký kakaový peeling

Milovníci sladkého nemusí přijít zkrátka ani při peelingu rukou. Půl šálku kakaového prášku – ideálně v RAW BIO kvalitě – smíchejte s půl šálkem hnědého cukru a lžící olivového oleje. Kakaový peeling se pyšní protizánětlivými a protirakovinnými účinky. Navíc podporuje proudění krve, čímž zlepšuje elasticitu kůže a zaručuje tak její mladistvý vzhled.

ruze shutterstock 306279854

Pokud chcete hýčkat všechny své smysly, vyrobte si peeling z okvětních lístků růží.

Romantický peeling z růží

Čtvrt šálku granulovaného cukru a čtvrt šálku hnědého cukru smíchejte a přidejte velkou hrst okvětních lístků růží. Zakápněte olivovým olejem a růžovou vodou. Tento peeling vás nadchne svým vzhledem i vůní a navíc díky němu budete rozdávat ta nejjemnější pohlazení.

Výživa pro nehty

Krásně upravené ruce jsou naší velmi dobrou vizitkou, proto nepodceňte ani vzhled a stav svých nehtů. Suché, třepící se a lámavé nehty každý den máčejte v lázni z teplého olivového oleje, dokud se jejich stav viditelně nezlepší. Vyzkoušet můžete také výživnou želatinovou masku, kterou doporučuje Greta Breedlove, popularizátorka bylinkářství a autorka knihy Bylinkové domácí lázně.

Na masku budete potřebovat ½ balíčku želatiny a 125 ml vroucí vody. „Želatinu vložte do malé skleněné misky a přelijte ji vroucí vodou. Pečlivě promíchejte. Nechte želatinu vychladnout, musí ale zůstat teplá. Dokud je směs teplá, ponořte do ní na 5 minut konečky prstů. Vyndejte je z mísy a ulpěnou želatinu vmasírujte do nehtů a nehtového lůžka. Opláchněte teplou vodou,“ popisuje postup zkrášlující procedury milovnice bylinek.

Čtěte také: 

Mikročástice v peelingu škodí planetě. Vyrobte si doma vlastní scrub

Hledáte elixír krásy? Stačí otevřít lednici!

DIY přírodní šampóny: Chraňte své zdraví i přírodu!

 

 

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...