fbpx


Zveřejněno: 11. 5. 2017

Napadlo by vás někdy, že je obočí odrazem vaší osobnosti? Dokonce velmi výrazně ovlivňuje první dojem, proto bychom mu měli věnovat pravidelnou péči. Upravte ho tak, abyste působili co nejlépe. 

Obočí je jedním ze základních nástrojů fyziognomie – nauky o informacích ukrytých v naší tváři. O tom, jací jsme, vypovídá jeho posazení, tvar, výška, hustota, ale často i barva.

oboci shutterstock 481579741

Pravidelná péče a údržba obočí by měla být samozřejmostí.

Přirozená krása vítězí

„Péči a úpravě obočí bychom měli věnovat minimálně stejnou pozornost, jako třeba výběru vhodných šatů nebo make-upu. I drobnou a finančně nenáročnou úpravou obočí jsme často schopní dosáhnout obdobné výrazné změny svého vzhledu jako třeba v případě nového účesu,“ říká Petr Stoklasa ze společnosti Mako Butterfly, která na českém trhu zastupuje značku RefectoCil, profesionální kosmetiku zaměřenou na styling a péči o řasy a obočí. „Změna by však měla být vždy provedena citlivě a s ohledem na náš celkový vzhled. Drastické ztenčování, nebo naopak divoké domalovávání nepatřičnými barvami většinou nadělá víc škody než užitku. Nejvíce „in“ je dnes rozhodně přirozenost,“ dodává. Jak se ale vyznat v obočí podle fyziognomie?

Vzdálenost mezi obočím 

Pokud je skutečně velká, je daná osoba velmi precizní a může mít až sklon k workoholismu. Obočí blízko u sebe, či dokonce srostlé, vypovídá o tom, že hledáte životní hodnoty jinde než v práci. Pokud je rozestup mezi očima a obočím naopak malý a oblouk obočí blízko očí, svědčí to o impulzivnosti, netrpělivosti a sklonu k náladovosti. U takového člověka nikdy nevíte, kdy změní názor, na druhou stranu má rád změnu, a tak se s ním nikdy nebudete nudit. 

Vysoce posazené obočí

Obočí se klene vysoko nad očima a naznačuje nerozhodnost, ale také nárazově velké nasazení a nadšení pro věc, kterou ale dotyčný bohužel neumí vždy dotahovat do konce.

oboci shutterstock 600197135

Husté obočí mívají sebevědomí lidé.

Výrazné obočí

Husté, často široké obočí mívají lidé, kteří si jdou za svým, jsou ambiciózní, sebevědomí, pečliví, důslední a dokážou nadchnout pro danou věc i své okolí.

Nenápadné obočí

Spíše úzké obočí světlejší barvy mívají přizpůsobiví lidé, kteří nemají rádi střety s druhými. Jsou to skromní taktici, s nimiž je druhým dobře. Mají rádi jistoty v životě, nevyhledávají změny. Ale pozor! Pokud si jinak husté obočí vytrháváte do tenké linie, nejenže to není „in“, ale také to v očích druhých může měnit váš charakter, a to poměrně hodně. Jestliže to s trháním obočí přeženete, může to vytvářet dojem narcismu. Platí zde tedy obecné pravidlo: Mějte upravené a tak plné obočí, jak jen to jde v jeho přirozeném tvaru.

Rovné obočí

Mívají je více muži – sebevědomí, vyrovnaní jedinci, kteří na sebe dokážou strhnout pozornost okolí. Značí to, že se na danou osobu můžete spolehnout. Je znakem vysokého intelektu, více se smyslem pro logiku než pro emoce. Tito lidé se nenechají jen tak strhnout situací, mají rádi stabilitu a klid.

oboci shutterstock 311043167

Vlastníci hustého obočí jsou především muži a i oni by o něj měli pečovat.

Opačně otočené obočí

Zpočátku opačně otočený oblouček obočí mívají emotivní, spontánní lidé, vždy připraveni k akci, zábavě, ale také pomoci.

Obočí do obloučku

Zkrátka obočí tak akorát husté a vysoké. Mívají ho lidé přátelští, důvěryhodní, kteří rádi pomohou druhým a působí přirozeně (snad právě proto si tolik žen podvědomě upravuje obočí právě do tohoto tvaru). 

Klenuté obočí

Mívají je přemýšliví, upovídaní extroverti, kteří jsou rádi středem pozornosti. Může také signalizovat smysl pro perfekcionismus, vysoké očekávání a nároky na sebe i druhé. Tito lidé rádi pracují sami na sebe, týmové práci se vyhýbají, ale umí řídit druhé.

Čtěte také: 

Obočí na Brežněva? Je to nový trend?

Zjistěte, jak působíte na okolí. Prozradí to ascendent.

Co nám prozradí řeč těla? Učte se od CIA! 

 

foto: Shutterstock, zdroj: Refectocil

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...