fbpx

Zveřejněno: 28. 9. 2017

Každá žena touží po bujné lesklé hřívě, vždyť už od nepaměti se traduje, že vlasy jsou korunou krásy. Co když se ale mastí nebo naopak příliš vysušují a zacuchávají? Blogerka a vizážistka Markéta Venená si pro vás připravila jednoduché přírodní tipy, jak kadeřím navrátit ztracenou sílu i zdraví.  

Pokud jste zvyklé používat běžně dostupné kosmetické produkty plné silikonů, je zapotřebí si nejprve uvědomit, že vlastnoručně vyrobeným šampónům bude chvíli trvat, než dají pokožku hlavy i vlasy do kupy. Neztrácejte proto naději a dopřejte jim čas. Pamatujte i na to, že domácí přípravky jsou většinou pouze na jedno použití, protože neobsahují konzervanty, a tím pádem je jejich expirační doba opravdu krátká. 

marketa venena

Markéta Venená vám ve videu ukáže, jak zregenerovat zničené vlasy.

Věděli jste, že císařovna Sissi, proslulá svou krásou, používala na vlasy koňak? Ten je bohatý na polyfenoly, které mají výrazné antioxidační schopnosti a zajišťují správnou cirkulaci krve. Výsledkem je zdravá a bohatá kštice. Ve videu naleznete nejen recept na koňakovo-vaječný šampón, ale i na medový proti lupům a suchý šampón pro rychlé zažehnání krize. V neposlední řadě vám Markéta prozradí i to, jaké bylinky zbaví tělo škodlivin nebo prosvětlí a vyléčí vaše vlasy. 

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...