fbpx

Zveřejněno: 24. 8. 2017

Rýsují se vám pod kalhotami drobné ďolíčky? Nejste samy. Pomerančová kůže trápí až 90 % žen. Zdánlivě neřešitelný problém má ale poměrně jednoduché rozuzlení. Zkuste do svého denního programu zařadit těchto 5 věcí.

Dlouho se tvrdilo, že celulitida je známka vyšší váhy. Poté, co ji ale trpí stále více mladých slečen, se začal rozšiřovat skutečný důvod. To, proč naše stehna nebo hýždě připomínají kůru pomeranče, totiž souvisí s vylučováním ženských pohlavních hormonů, které způsobují změny v podkožním vazivu. Tím se vytvoří malé rezervoárky, které se začnou plnit buňkami naplněnými tukem a toxiny.

Ke zhoršení problému pak přispívá ochabování vazivové tkáně, protože ďolíčky se ještě více prohloubí, nedostatečný pitný režim, protože toxiny přestanou být z buněk odváděny, špatná životospráva, v jejímž důsledku se buňky ještě více plní tukem, a v neposlední řadě také nerovnováha organismu, při které špatně funguje i samotný proces vylučování hormonů.

Chybou většiny žen je, že se zaměřují pouze na jednu věc, která jim má s pomerančovou kůží pomoci, například na používání vypínacího krému nebo na vyšší příjem tekutin. Výsledek je pak neznatelný. Proto, aby se ďolíčky skutečně viditelně eliminovaly, je ale třeba udělat trochu víc a hlavně ve více oblastech. Které to jsou?

Antikoncepce

Hormonální antikoncepce převezme vždy velení nad vylučováním hormonů v těle. Právě v tomto důsledku má také mnoho žen pocit, že se jim stav kůže mění hlavně při jejím užívání. Řešením je zvolit antikoncepci mechanickou ve formě pesaru, prezervativu anebo nehormonálního tělíska, které funguje na principu uvolňování iontů zlata nebo mědi a nebrání nechtěnému těhotenství oklamáním ženského těla a produkcí hormonů.

Masáž a střídavá sprcha

Ďolíčky na stehnech nebo zadečku dokáže zlikvidovat také voda zvenčí. K pitnému režimu si proto naordinujte také střídavou sprchu. Začněte teplou vodou, aby se  vám roztáhly cévy. Pamatujte také na to, že čím bude proud silnější, tím větší efekt sprcha bude mít. Celý proces podpořte speciálním kartáčem, kterým postižená místa krouživě masírujte. Namísto sprchového gelu použijte citronovou šťávu. 

shutterstock 211542739

Pitný režim

Proto, aby se toxiny z tukových buněk mohly efektivně odplavovat, je nutné zvýšit pitný režim a vyřadit nepovolené tekutiny. Jakékoli sycené nápoje přispívají spíše ke zhoršení problému. Vyřadit byste proto měly nejen všechny colové nápoje a limonády, ale také vodu s bublinkami. Zakázané jsou i energy drinky, alkohol a opatrně se vyplatí zacházet i s kávou. Tu byste si měly dopřát raději jen jednu, maximálně v dopoledních hodinách. Množství vody závisí na vaší váze. Jestli chcete vědět, jak si pitný režim správně nastavit, mrkněte do našeho článku Vyvracíme mýty o pitném režimu!.

Odkyselení

Skladba stravy by měla být z 80 % tvořena zásadotvornými potravinami a jen z 20 % potravinami kyselinotvornými. Překyselení poté narušuje všechny procesy v těle, včetně vyplavování hormonů, práce s tukovými zásobami i hospodaření těla s vodou. K nápravě stavu doporučujeme vyzkoušet čtyřtýdenní Trojskok odkyselení od Dr. h. c. Petera Jentschury.

Úspěšné odkyselení začíná rozštěpením škodlivých usazenin na původní součásti. Jako univerzální rozpouštědlo se již 17 let velice úspěšně osvědčuje bylinný čaj 7x7KräuterTee ze 49 bylin. K čaji doporučujeme pít velké množství neperlivé vody.

Ve druhé fázi se rozpuštěné škodlivé látky neutralizují pomocí zásadotvorných vitálních látek a odvádějí se z těla ven. Pomocí čistě rostlinných vitálních látek WurzelKraftu dochází k optimální podpoře tělu vlastních mechanismů odkyselení - především posílení ledvin a jater. WurzelKraft je vyroben jemným sušením a pomletím více než 100 rostlin. Látky obsažené v něm slouží navíc pro zachování a obnovu pokožky, vlasů, nehtů, cév, tkání, kostí, chrupavek, šlach a mnoha dalších.

Nakonec se musí „zátěž“ dostat z těla ven! Vedle ledvin, střev a plic máme k dispozici ještě jeden další velmi efektivní vylučovací orgán pro škodlivé látky – pokožku. Pomocí zásadité péče o tělo s koupelovou solí MeineBase je možné vylučovací funkci pokožky cíleně aktivovat. Princip je úplně jednoduchý, a přitom geniální. Prostřednictvím pokožky se díky statisícům potních a mazových žláz z těla odvádí kyseliny a jiné škodliviny do zásadité koupelové vody s pH 8,5. To organismu citelně uleví. Pokožka se jemně vyčistí a optimalizuje se její samopromaštění.

shutterstock 242115238

Pohyb

Pro nastartování metabolismu a podpory látkové výměny je vhodné zařadit i pohybové aktivity. Využijte posledních letních dní a zaměřte se na sporty ve vodě. Účinné je plavání, aquabaking, aquaaerobic apod. Pokud jedete k moři, velmi účinné je chození ve vlnách. Více o tom, jaké cviky jsou na pomerančovou kůži vhodné ve dnech, kdy už nebude teplo, popřípadě se budete potřebovat schovat před deštěm, jsme psali již v našem miniseriálu 4týdenní anticelulitidní cvičební program: týden 4.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...