fbpx

Zveřejněno: 22. 6. 2017

To, že se avokádo hodí i na něco jiného než jen na guacamole, věděly už aztécké ženy. S jeho pomocí zkrášlovaly svou pleť i své vlasy. Jaký zázrak se vlastně schovává pod slupkou exotického ovoce? 

Avokádo je bohaté na vitamíny A, B, C, E, bílkoviny, minerály, jako například měď, hořčík či draslík, a je zdrojem zdraví prospěšných mononenasycených tuků. Tato superpotravina pomůže snížit cholesterol a zlepší zrak i trávení. To ale není zdaleka vše, s čím si poradí. Dokáže vyhladit vrásky, zkrotit nepoddajnou hřívu a ošetří i sluneční spáleniny. 

Mladší o pár let 

Avokádový olej vrátí sílu a lesk suchým vlasům, navíc obsahuje sterolyny, které zvyšují produkci kolagenu v těle, a tím zmírňují příznaky stáří. Zřejmě proto je tolik oblíbený v kosmetickém průmyslu. Představíme vám hned několik beauty produktů, které stojí za to vyzkoušet! 

Peeling na obličej i tělo 

Vůně mořské soli a citrusů osvěží pleť i mysl, jako byste se potápěli v chladivých modrých vodách oceánu. Mořská sůl odstraňuje odumřelou kůži a obsahuje spoustu minerálů. V peelingu nesmí chybět vydatné a hedvábně hladké avokádové máslo, kokosový olej a absolue z mořské řasy. 

oceansalthero

Peeling na obličej i tělo „Ocean Salt“ seženete v prodejnách Lush a za 100 g dáte 345 Kč.

Vitamínová infúze 

Super silná omlazující maska je vhodná pro všechny typy pleti. Koktejl namíchaný z citrusů, výtažku z rebarbory, listové zeleniny a avokádového oleje tvoří dokonce ochrannou bariéru proti volným radikálům. Pokud masku budete používat pravidelně, podpoříte tím schopnost pokožky zadržovat vitamín C. Vaše kůže tak zůstane pevná a dokonale mladá. 

eminence

Maska z kolekce Potent C+E od Éminence napraví škody způsobené volnými radikály už za tři hodiny. Koupíte ji za 1920 Kč.

Podívejte se na další tipy do naší galerie. 

foto: Shutterstock a archiv firem

Galerie

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...