fbpx

Zveřejněno: 5. 6. 2017

Dítě v Blížencích bude vždy velmi zvídavé, přestože se tento rys nemusí u každého projevovat hned na první dojem. Záleží, v jakém znamení leží ascendent, a na dalších faktorech, které mohou člověka nezasvěceného zmást. Takže pokud svou zvědavost a přirozenou komunikativnost vaše ratolest neprojeví již v brzkém věku, nedivte se. I přesto malého Blížence podporujte v oblastech řeči, psaní a učení všeho druhu.

Pro Blížence jsou slova největší silou, kterou mohou druhé obohacovat nebo zraňovat. Toto znamení vládne všem formám komunikace. Děti bývají velmi výmluvné, protože jimi prochází neustálý proud myšlenek. Je dobré jim hodně číst, mluvit na ně a zpívat písně. Je to vzdušné znamení, a tak přijímají inspiraci ze všeho, co se přenáší vzduchem.

blizenec2

Pro Blížence jso slova největší silou. Čtěte jim a mluvte s nimi

Mluvit a kultivovat

Pokud tedy projeví malý Blíženec touhu mluvit, nebrzděte ho, ale kultivujte jeho myšlenky. V dospělosti to může být významný spisovatel, hudebník, řečník nebo redaktor. Pokud se dítěti nedostane možnosti projevovat a rozvíjet svůj myšlenkový potenciál, začne se nudit. Nuda a bezvýznamné ticho je něco, co Blíženci těžko snáší. Mohou se stát hyperaktivními a těkavými jedinci, kteří chtějí uniknout všemu, co připomíná nečinnost a nudu. Mohou vymýšlet různé výmluvy a jejich slova nemusí být vždy upřímná.

Svobodně se pohybovat

Jelikož jejich pravým posláním je předávat své poznatky a informovat okolí, jsou tyto děti často v neustálém pohybu. Potřebují mnoho přátel a známých, a proto bývají oblíbenými společníky. Hledají neustále nějakého parťáka, a tak se dokážou velmi rychle spřátelit s lidmi. Často však nevydrží na jednom místě, a proto jsou často obviňovány z povrchnosti. Jejich úkolem je předávat a zjišťovat informace, které mohou být pro druhé nejen užitečné, ale které je budou zároveň bavit. Jejich přirozená touha po vědění je nutí v životě zkoumat stále nové zkušenosti, aby lidem kolem sebe mohly co vyprávět.

blizenec3

Přirozená touha po vědění je nutí vše zkoumat

Rozvíjet talent

Nadání – to je jejich síla i slabost zároveň. Blíženci jsou často tak talentovaní, že pak mají problém u něčeho vydržet. Nebraňte jim zakoušet různé činnosti a kroužky, ale zkuste je vést k tomu, aby aspoň u jedné věci vytrvali, přestože to nemusí být jejich hlavní poslání. Tato jedna věc jim dodá potřebnou sebedůvěru, která bude vycházet z toho, že něčemu opravdu rozumí. Tím se prohloubí všechny ostatní jejich zájmy a oni budou velmi všestranní.

Nekonečná zvědavost

Tyto děti jsou rozenými průzkumníky a mají nespočet otázek. Občas vás z toho může rozbolet hlava, ale zkuste odpovídat trpělivě a vtipně. Rády se baví, avšak dávejte pozor na kolektiv dětí, ve kterém se vyskytují. Mají sklon druhé napodobovat a přejímat jejich vlastnosti. Je to proto, že se celý život mají učit. Pokud nebudou mít potřebné myšlenkové stimuly, mohou se začít nudit a to je povede k nezodpovědnému chování. Podpoříte-li jejich talenty a přirozenou zvědavost, mohou dosáhnout velkého úspěchu tou nejsnadnější možnou cestou.

blizenec1

Mezi jejich vlastnosti patří zvědavost a potřeba diskutovat

Živel vzduchu

Protože dětem, které se narodily ve znamení Blíženců, vládne vzduch, je dobré naučit tyto děti dobře dýchat. U některých se může projevit sklon k dušnosti nebo astmatu, pokud jejich dech bude příliš povrchní. Rovněž je důležité, aby tyto děti byly ve společnosti druhých lidi a mohly tak rozvíjet jejich největší dar, který spočívá v komunikaci.

Naučte je zpívat mantry nebo písně. Zvuk se přenáší vzduchem, a tak sluch těchto dětí bývá dobře vyvinut. Vzduch však může být občas až moc objektivní a racionální. Děti mohou být rozumbradové a chytrolíni. Je důležité tyto děti naučit vnímat své pocity, aby v budoucnosti neměly se svým vnitřním životem problémy. Učte je se vyjadřovat, komunikovat a setkávat se s druhými lidmi. Příliš je neomezujte a ponechte jim velkou část svobody. To ocení a vrátí vám to svou roztomilostí i zábavností zároveň. Pokud je vaše dítě ve znamení Blíženců, je jasné, že váš život velmi obohatí o různé zážitky a lidi.

Čtěte také:

Robert Policar: Jak může numerologie pomoci?

Znalost lunárního znamení zamezuje konfliktům

Odhalujeme důkaz, že afirmace fungují. Podívejte se!

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...