fbpx

Etnosvět oslaví MDŽ exkluzivním welcome drinkem

Zveřejněno: 26. 2. 2018

V zásadě je jedno, jestli jdete do vinárny na tapas, do hospody na tlačenku nebo do vege restaurace na tofu. Důležité je, abyste si odnesli ten nejlepší zážitek. Někdo alkohol z různých důvodů rád nepije, pro někoho je nezbytnou součástí dobrého jídla, jiní ho berou jako finální doplněk pokrmu. Nechme si tu svobodu.

„Pokud máte rádi dobré pití, prostě si je dejte. Když mluvíme o vege restauraci, pokud se vám k salátu hodí absinth, proč ne,“ připouští Míša Dvořáková, sales a event manažerka pražské restaurace Etnosvět. „U nás v Etnosvětě máme širokou nabídku vín i destilátů, možná dokonce širší než některé jiné restaurace. Tvrdíme totiž jedno: k dobrému jídlu patří dobré pití. A tak degustační menu párujeme s moravskými, argentinskými i italskými víny. Na soukromé i firemní večírky pak připravujeme degustaci na míru. Když u nás měla večírek jedna IT firma, kde bylo primárně mužské osazenstvo, osmichodové menu jsme jim napárovali s pivem Matuška a sklidilo to úspěch. Pak je tu k mání gin, rum, whisky, destiláty, degustovat se dá kde co, ale víno hraje určitě prim,“ dodává Míša Dvořáková.

etnosvet 26
Když chcete dobře jíst i pít

„První párování jídel s víny byla jedna velká neznámá. Nevěděli jsme, jak to bude složité,“ vzpomíná Milan Holub, dodavatel vín ze společnosti Davinus, na první krůčky s Etnosvětem.

„Nakonec se povedlo nakombinovat spoustu variant, byl to fantastický zážitek a obava z párování vegetariánských jídel s víny byla naprosto zbytečná. K jednomu pokrmu se vždy povedla vybrat tři až čtyři vína, která skvěle jídlo doplňují a podporují skvělý gastronomický zážitek. Vegetariánská a veganská kuchyně je vlastně pestrá paleta chutí a vytváření kombinací jídel s víny je hlavně zábavou pro číšníky a sommeliéry restaurace. No a pak je samozřejmě zábavou pro zákazníky, kteří si mohou kombinaci toho, co je na talíři a ve sklenici, naplno vychutnat.“

K vegetariánským a veganským pokrmům vybral Etnosvět pro svoje hosty také typická veganská vína, která nejsou příliš obvyklá. Hosté mohou ochutnat například suché bílé víno z typické portugalské odrůdy Antao Vaz Pato Frio z roku 2015 nebo suché červené cuvée Pato Frio red edition 2013 či prémiové červené víno Gáudio Clássico 2013.

MDŽ s High Society

„Jak jsem již zmiňovala, nejdůležitější je celkový dojem a  zážitek, a tak si prostě užívejte věci, činnosti i lidi, které máte rádi. Nenechte se svázat předsudky nebo pocitem – tohle bych asi neměla. Žijte naplno a vychutnávejte si všechna ta jídla i nápoje, které nám svět a třeba i Etnosvět nabízí,“ vzkazuje Míša Dvořáková a ještě přidává pozvánku: „Ať už se 8. března na MDŽ chystáte na večeři s partnerem nebo si vyrazíte s kamarádkami na dámskou jízdu, stavte se v Etnosvětě pro tekutý dáreček v podobě welcome drinku nazvaného High Society Shot.“

foto: Etnosvět, zdroj: Etnosvět

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...