fbpx

Umělá inteligence ze singapurské laboratoře může zachránit mnohá manželství

Zveřejněno: 22. 4. 2018

Většina párů, které zůstanou spolu, se nerozvedou jenom proto, že to každý chce udělat jindy než ten druhý. Jediný případ, kdy to chtějí udělat oba naráz, je, když se ocitnou v bodě 12 nebo 27 (záleží na zručnosti) návodu domu Ikea na sestavování tzv. levného nábytku. Ve chvíli, kdy jim buď chybí šroub, nebo dírka, do které mají zasunout poslední špalíček, nebo když model na podlaze najednou nemá nic společného s nákresem v brožuře a jeho složení nelze dokončit. Jednou by měl někdo spočítat, kolik stresu, slz a sprostých slov je potřeba na sestavení „jednoduchého“ kousku ze skandinávské dřevotřísky.

Související…

Ve velkých firmách pročítají životopisy roboti
Jana Abelson

U nás doma se během několika měsíců ukázalo, že buď bude domov plný nábytku Ikea, nebo pokračující manželství. Vzhledem k mému pokročilému těhotenství jsme si nábytek, který vypadá v katalogu tak hravě, odřekli.

Neměla jsem to potěšení potkat Pham Quang Cuonga, a nevím tedy, jak to má doma, ale tento vysokoškolský učitel ze singapurské univerzity (Škola mechanického a leteckého inženýrství v Nanyangské technologické univerzitě) přišel s robotem, který v dohlednu může globálně přispět k zlepšení nevalných statistik o trvání manželství. Jeho robot složí židli z IKEA úplně sám a za osm minut!

Sotva stačíte rozlít víno do sklenic, vysypat buráky na talířek a (jak říkáme na Moravě) voilá! Váš domov se změní k nepoznání. A to všechno bez toho, že by vám zmrzl úsměv na rtech a záludnost nejpopulárnějšího nábytku na světě vyprovokovala šplíchání těch nejnižších pudů, co v sobě člověk má.

 

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...