fbpx

Zveřejněno: 16. 5. 2017

Nadechněte se čerstvého vánku, který s sebou přivane tóny ryze slovanské. Ženská kapela Vesna chystá 18. 5. v industriálních prostorech Hauch gallery v Karlíně mýtické multi-performance u příležitosti křtu své nové desky. Symfonická hudba, éterický tanec, projekce a k tomu inspirativní ženské osobnosti jako lyžařka Šárka Strachová, herečka Marie Doležalová, violoncellistka Terezie Kovalová nebo moderátorka Jolana Voldánová – tato kombinace ve vás probudí bohyni dneška a pokud ne, čeká vás alespoň neobyčejný vizuální zážitek. Flowee bude u toho!

Kapela Vesna propojuje slovanský folklór s dalšími hudebními žánry. Svůj první singl nahrála za doprovodu Českého národního symfonického orchestru a v dubnu k němu natočila mýtický videoklip. Tváří kapely jsou zpěvačka Patricie, klavíristka Tanita Yankova, houslistka Bára Šůstková a flétnistka Andrea Šulcová. Tyto talentované muzikantky reprezentují slovanské bohyně čtyř ročních období a na multi-performance v Hauch gallery si k sobě přizvaly hned několik dalších inspirativních žen.

Světový styl, český focus

Taneční vystoupení bude probíhat pod vedením choreografky a tanečnice Zuzany Zizoe Veselé, známé například spoluprací s Kanye Westem a 11násobné vítězky za nejlepší choreografii na Mistrovství ČR. „Momentálně se chci věnovat hlavně uměleckým projektům, které mají hlubší uměleckou hodnotu“ říká Zizoe, která je mimo jiné i zakladatelkou performativní skupiny diVize.

Vesna sází na ženskou duši a krásu, právě proto klade důraz na módu. Známá návrhářka Kamila Vodochodská, propagující udržitelnou módu, projekt podpořila vytvořením kolekce šatů Vesna bohyně. V těchto modelech se v rámci show představí Kovalová, Voldánová, Doležalová a Strachová. „Vesna je srdeční záležitost. Proto jsme se rozhodly šaty na akci vydražit a výtěžek z dražby věnovat Pomozte dětem,“ říká Vodochodská. 

Na účastníky čeká další řada překvapení jako výstava fotografií Lucie Vysloužilové a nebo speciální číslo od kněžky Lilie Khousnoutdinové. Tento večer oslavující slovanství a ženskou krásu bude moderovat nejznámější český rybář Jakub Vágner

Vizi uskutečnit tuto multi-performance měla zakladatelka Vesny Patricie už na Berklee College of Music, kde studovala: „To, že projekt narostl do takových rozměrů, mě jen utvrzuje, že lidé už nechtějí vidět a slyšet to samé dokola. Hledají něco originálního.“ Kromě propojení různých druhů umění si Vesna klade za cíl sjednocovat inspirativní ženy a také podporovat slovanskou kulturu. „V zahraničí jsou z našich tradic nadšení! Proč se jimi nemůžeme inspirovat taky?“ ptá se zpěvačka, textařka a skladatelka v jednom.

Více informací o křtu naleznete zde.

 

Čtěte také:

Náš vnitřní Čech aneb jak se projevuje slovanská krev?

Lilia Khousnoutdinová: Sesterství je pro ženy důležité

Bohyně dneška Ewa Farna: Mám pocit, že jsem dostala něco ze shora a že to tady plním

zdroj: Vesna bohyně

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...