ajurveda,

Ájurvédské jídlo léčí a podává se s láskou. V restauraci ho však nedostanete

Dokáže zázračně uzdravovat, ale i potichu zabíjet. Řeč je o obyčejném jídle. Záleží jen na tom, kolik ho sníte a jak s ním předtím naložíte. „Tisíce let stará ájurvéda ho považuje za lék. Samozřejmě se ale musí užívat v pravou chvíli a tím správným způsobem,“ potvrzuje ájurvédský kuchař Gary Wright.

Ajurvédský detox vám doslova vykartáčuje střeva

Existuje mnoho detoxikačních kúr. Ta podle staré indické tradice nepředstavuje ale žádná muka. Jedná se o devítidenní program založený na konzumaci basmati rýže, luštěnin a tepelně upravené zeleniny, které oplývají vysoce čistícími schopnostmi. Zkusíte to také?

Druhá Ájurvédská večeře: za pestrými chutěmi a tajemstvím mládí

V pondělí 6. listopadu měli zájemci možnost letos již podruhé navštívit Ájurvédskou večeři. Ta byla tentokrát spojená s přednáškou o anti-aging medicíně primářky Moniky Golkové, jediné specialistky v této oblasti v Česku a na Slovensku. Šéfkuchař Gary Wright si pro tento večer vzal na pomoc Petra...

Gary Wright: Ájurvéda vsází na domácí vaření. I kvůli energii

Gary Wright je jedním z mála kuchařů u nás, kteří umí vařit podle zásad ájurvédy. Své schopnosti získal až v Indii, přičemž mu velkou inspirací byla i jeho partnerka, jež se tímto oborem rovněž zabývá. Je ájurvéda opravdu tak komplikovaná? A co je při přípravě jídla nejdůležitější? Nejen to nám...

Jak získat přísun životní energie? Zkuste ájurvédskou snídani

Kde získávat stále novou životní energii? A jak si ji udržet? Otázky, které si v dnešní uspěchané, často chaotické době kladou mnozí z nás. Pouze když „máme“ energii, tak jsme schopni být zítra lepší a výkonnější. Nebo aspoň stejně dobří jako dnes. Energii získáváme především ze stravy, ovšem ne z...

Posilujte imunitu podle typu dóši

Únava, malátnost nebo třeba bolest. To jsou většinou nejčastější symptomy, které nám signalizují blížící se onemocnění. Problém je, že je rozeznáme až ve chvíli, kdy už v našem těle řádí viry. Naučte se rozeznávat hrozbu blížícího se onemocnění včas.

Už se nechceme léčit, ale uzdravit. Tisíce lidí hledají alternativy

Číslo, které překvapilo i samotné odborníky. Čtyřicet procent pacientů sice chodí na vyšetření a polyká pilulky, objektivní nález ale chybí. Lékaři totiž příčiny choroby neznají. Léčíme se, ale nevíme z čeho. Prášky ale poslušně bereme.

Za tajemstvím ájurvédy: večeře s láskou a hormonální rovnováha

Ájurvédskou večeři si v pondělí v pražské Černé labuti vychutnali všichni, kteří přišli na hostinu pořádanou šéfkuchařem Garym Wrightem. Jídlo bylo v nejlepší biokvalitě od Freshbedýnek. A s láskou sobě vlastní je pomohl nachystat šéf italských řetězců restaurací La Collenzione Riccardo Lucque....

Pokračováním v prohlížení těchto stránek souhlasíte s Podmínkami užití a Pravidly využití Cookies.