fbpx

Pokud si lidé, kteří mají problém se seznamováním, pořídí sexbota, nebudou už potřebovat chodit do společnosti

Zveřejněno: 16. 6. 2018

Podle futurologa Dr. Iana Pearsona se do roku 2025 začnou takzvaní sexboti běžně objevovat v domácnostech, a dokonce věří, že se do nich lidé budou schopni reálně zamilovat. „Sex s roboty bude stejně tak normální jako dnešní sledování pornografie,“ tvrdí. 

Moderní sexuální panny se vyrábějí jak v ženském, tak mužském provedení. Jejich realistický vzhled je na hony vzdálený od nafukovacích figurín, které jsme možná omylem zahlédli vykukovat z dárkové tašky na kamarádově oslavě narozenin. Ale blížící se sexuální revoluce slibuje něco mnohem víc.

Sex je komplikace

Robotický průmysl spěje k vyvinutí humanoida, který bude jen stěží rozeznatelný od pravé lidské bytosti. Ale bude to chtít ještě hodně úsilí. Počítač vás totiž s přehledem porazí v šachu, ale sex je spíše něco jako tanec. Partneři musí být schopni rychlého jednání, předvídavosti i empatie a vzájemně na sebe reagovat.

Robotický sex se může stát přímo návykovým. Závislý člověk bude mít ke své droze přístup, kdykoliv si vzpomene.

Vývojáři se tedy snaží přijít s umělou inteligencí, která to přesvědčivě a hlavně přirozeně napodobí. Pak už si budou moci potenciální zájemci sexuálních androidů nadiktovat řadu požadavků přímo na míru. Od barvy vlasů, přes velikost přirození až po dominantní charakterové vlastnosti hračky budoucnosti. 

Sexboti odbourají problém introvertů, kteří neumí navázat vztahy. Jenže zároveň by tento problém mohli i prohloubit. „Robotický sex se může stát přímo návykovým. Sexbot nikdy neřekne ne a vždy bude k dispozici. Závislý člověk bude tak mít ke své droze přístup, kdykoliv si vzpomene,“ upozorňuje odborník na roboty z Kirkwood College v Iowě Joel Snell. „Jakmile si lidé uvědomí, že ke svému životu nepotřebují dalšího člověka, nebudou vyhledávat vztahy a chodit do společnosti, naopak se od ní izolují,“ dodává specialistka etiky v robotice Dr. Kathleen Richardsonová.

 

foto: Shutterstock, zdroj: BBC

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...