fbpx

Krásná pohádka o dívce z obyčejné rodiny, kterou si vyvolil princ Harry, na poslední chvíli nepříjemně zhořkla

Zveřejněno: 17. 5. 2018

Upřímně jsme se všichni, a nejen tady v Anglii, těšili, jak nezávislá, zajímavá Megan Markleová pomůže Harrymu důmyslně zmodernizovat královskou rodinu. Ale čím víc se před královskou svatbou dozvídáme o rodině Markleových, tím víc nás nahlodávají pochyby. Vztahy mezi jednotlivými členy rodiny jsou, mírně řečeno, nebývale vyhrocené a disfunkční.

Nebylo přece jen lepší, když se aristokrati (s občasnými výjimkami, které osvěžily genetický materiál) brali jen mezi sebou? To si teď asi říká nejeden fanoušek britské královské rodiny. Když se v takovém rodu objevil nějaký nestabilní příbuzný a všichni ostatní o něm věděli, bylo hračkou ho načas uklidit nebo pohlídat, aby nepůsobil ostudu ve chvíli, kdy se celý národ chce radovat a užívat si tu nejskvostnější trachtaci, jaká je k mání.

Související…

Smrt petkám: Královna Alžběta skoncovala s plastem
Anastázie Harris

Sama Alžběta II. své rodině říká "firma". A její firma má za úkol zlepšovat náladu svým poddaným. Královská svatba je pro daňové poplatníky skvostná připomínka toho, proč v komplikovaném, často chmurném moderním světě je tak zdravé mít něco spolehlivého, přímočaře radostného. Je to vítaná záminka napéct tisíce skvostných dortů a dortíků, vyvěsit miliony fáborů, pestrých praporků a koupit si nové šaty v katalogu Boden.

Zášť a zloba

Tento týden jsme se měli bavit hlavně hádáním, který módní návrhář nakonec zbohatne na největším PR světa, tedy na příležitosti ušít svatební šaty pro novou princeznu. Měli jsme si číst o květinách, o špercích, milé historky o svatebčanech, obdivné o nevěstě a ženichovi. Všechno to mělo být tento týden třeskutě veselé a dojemně milé.

harry tchan

Ale nějací hulváti z Ameriky, kteří jsou, bohužel, s královskou nevěstou spříznění, nám to zkazili. Zapšklí, peněz chtiví příbuzní, co Megan víc než dvacet let neviděli, se najednou tlačí před dychtivé kamery, plní The Daily Mail svou záští, závistí a zlobou.

Megan byla od narození otcova princezna, problém vznikl, když se jí rozhodla stát doslova. 

Chudák tatínek nevěsty, jistý Thomas Merkel. Svého času byl cenami ověnčený režisér, vzorný otec Megan, který měl v osobním životě smůlu. Před pár lety zbankrotoval a žil osamoceně ze své penze v Mexiku. Megan byla od narození jeho princezna, problém vznikl, když se jí rozhodla stát doslova. Osm aut plných paparazzi ho pronásledovalo, když si jel pro léky. Tento týden musel podruhé do nemocnice na operaci srdce.

Neuvolněný rituál

Megan se mu nemohla dovolat, tak mu prý poslala textovku. Normální dcera by sedla do letadla a uháněla k otci. Megan si vybrala (k Harryho nepříčetné vděčnosti) nebýt normální, chtěla se provdat do královské famílie. Takže teď nikam nemůže. Teď někde opakovaně přehrává rituál, který se v sobotu odehraje před miliardami televizních diváků. Rituál, na kterém tisíce lidí bez ustání do úmoru pracují a vypilovávají jej, aby vypadal uvolněně, přirozeně, přenádherně, pohádkově. V Buckinghamském paláci perfekcionismus není sprosté slovo, ale norma.

Královskou rodinu si teď mnozí chytrolíni berou na paškál za to, že předsvatební PR vůbec nezvládla. Nezvládla. Ale na její obhajobu: královská rodina (chudák) má za tisíce let svého trvání s moderní rodinou velice krátkou zkušenost.

foto: Profimedia, zdroj: The Daily Mail

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...