fbpx

Věra Kudynová o tom, proč se ženy tak rády smějí a proč jejich smích dělá mužům dobře

Zveřejněno: 6. 4. 2018

Jedním z nejlahodnějších ocenění mužova ega je, že se žena směje jeho vtipu či historkám. Neznám žádného, který by z ženského obdivného smíchu nekolaboval blahem. Dokonce i muži s obvykle koženým obličejem roztají, když vyloudí úsměv na ženině tváři.  Existují muži, kteří jsou pyšnější na to, že uspokojí ženin mozek víc než její tělo. Koneckonců, to první bývá mnohdy výrazně obtížnější.

„Ta k…a se směje všemu, co ten debil říká!“ Rozčiloval se můj známý. Chvilku mi to vrtalo hlavou. Aha! Stěžuje si mi tu skvělý vypravěč a glosátor. Má zásobu vtipů, a tak je zvyklý, že je nejenom středobodem společnosti, ale i terčem obdivných pohledů rozesmátých žen. A rovněž závistivých pohledů konkurentů. Znám ho, jak se při tom spokojeně naparuje. Aspoň deset pohledů denně, aby měl svoji „dávku“.

Takže když se vztekal, že se jeho stálá obdivovatelka smála vtipu jiného muže, došlo mi, že muž dokáže strašlivě žárlit na smích, když nepatří jemu. Smích, který si usurpuje pro sebe, je pro něj možná cennější než tělo. To přinese uspokojení smyslů, zatímco zvučný smích ženy si jeho mysl přehrává jako nejlepší skladbu.

Související…

VELKÝ HOLKY: Proč je svatba nutná
Věra Kudynová

Hovorný muž rád dlouze vykládá příběhy, jak je dobrý, jak to komu vytmavil, a při tom bedlivě sleduje svoji posluchačku, každou jiskru v jejím oku, záškub tváře, a podle toho přidá či ubere ve slovním projevu. Většina velkých holek poslouchá takové vábení ráda. Od jednoho muže jsou stejná slova blbé kecy, od jiného moudra, která se mají tesat do kamene, nebo alespoň vtip, způsobující hýkání.  A proto se my, velký holky, smějeme závodníkům se slovy, kteří rozpohybují desítky našich mimických svalů. Je to skvělá kosmetika, baví nás a jako přidaná hodnota je to, že díky našemu smíchu jsou tihle závodníci ve svých očích šťastnými  hrdiny.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...