fbpx

Mužů ve vagetariánských restauracích přibývá. A čím dál víc je i romantických párů

Zveřejněno: 12. 2. 2018

Poznejte svět chutí, který nemá hranic. To je motto, kterým se řídí pražská restaurace Etnosvět. Hosta chtějí překvapit rafinovaností svých jídel a cílem je, aby odcházel s pocitem „wow, tak to jsem nečekal, tady rozhodně nejsem naposledy“. A nejinak tomu bude i na svatého Valentýna.

Obecně platí, že do restaurace Etnosvět chodí více žen. Ty sem tak na večeři vyrazí spíš s kamarádkou než s partnerem. Valentýn je ale jedním z těch dní, kdy je to půl na půl. „Ať už se jedná o Valentýna, MDŽ nebo jakýkoli jiný pro ženy významný den, dámy chtějí být hýčkány a užít si příjemný večer s partnerem. Samozřejmě záleží, v jaké fázi vztahu jsou. Buďto je to tak, že muž chce udělat dojem, a tak ženu překvapí tím, že se tzv. obětuje a vezme ji do vegetariánské restaurace, nebo je žena tím motivátorem ve stylu "jednou do roka by ses mohl obětovat". Značka ideál samozřejmě je, když k nám přijdou nadšení oba partneři, a to se stává čím dál častěji,“ zmiňuje Míša Dvořáková, sales/event manager restaurace.

foto etnosvet 12

Welcome drink a pak už hurá do bezmasého valentýnského menu

Míša také zdůrazňuje, že v Etnosvětě nejsou zarputilí vegetariáni. „Pro nás je důležité dobré jídlo, tečka. Zároveň tvrdíme, že k dobrému jídlu patří také dobré pití, což vyvrací pocit mnoha lidí, kteří si u nás dají vodu nebo fresh, protože jim přijde divné, dát si sklenku vína ve vegetariánské restauraci. Naopak, je naprosto v pořádku, když si dají kvalitní víno, pivo nebo koktejl. Primární je celkový zážitek z času stráveného u nás v Etnosvětě,“ doplňuje Míša.

Valentýnské menu

Co tedy čeká zamilované v Etnosvětě? Ve středu 14. února se bude podávat welcome drink rose gin & tonic. Pak už se páry mohou oddávat kuchyni, netradičnímu menu bez hranic, ochutnávat rozličná vína a hlavně se věnovat samy sobě. 

Hlavní je vyrazit do vegetariánské restaurace bez předsudků. Nebo vlastně i s předsudkem, protože v žádném případě nebudete zklamáni. „Jendou k nám přišla recenze od hosta, muže, který byl velmi skeptický, když ho přítelkyně vylákala k nám. Prý se musel i lehce opít. Nakonec, tedy doufám, že to bylo až po vystřízlivění, nám dal plný počet bodů a navíc velikou pochvalu,“ připojuje další zkušenost Míša Dvořáková.

etnosvet2

Sladká tečka nesmí na Valentýna chybět.

Sedmero argumentů za Etnosvět 

A kdyby si muži přece jen nebyli jistí, že se ve vegetariánské restauraci mohou najíst a pobavit? Míša nabízí "sedmero" lehce motivačních argumentů, jak partnera nalákat. Nebojte, výhrůžka rozchodem na Valentýna mezi nimi není. 

  1. Ale miláčku, určitě si vybereš, co třeba takový tataráček nebo burger?
  2. Ani si nevšimneš, že tam není maso!
  3. Takový Matuška to případně spraví...
  4. V dobré společnosti chutná přeci všude, ne?
  5. Nebuď bručoun, já s tebou přeci také jezdím surfovat!
  6. Mají tam moc pěkné servírky!
  7. Rozhodně se nemusíš bát, že odejdeš hladový! Ani já nesnědla tři chody, a to jím za dva.

Možná vás napadne ještě další důvod, pak ho klidně napište na Facebook restaurace Etnosvět.

foto: Etnosvět, zdroj: Etnosvět

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...