fbpx

Zveřejněno: 6. 11. 2017

V roce 2015 vyhrála Českou Miss. Od té doby ušla talentovaná modelka kus cesty a její kariéra stoupá vzhůru, nedávno totiž získala lukrativní post moderátorky Fashion TV. V exkluzivním rozhovoru jsme si povídali o zvířatech, české módě i o tom, jak se udržuje fit a kde nejraději relaxuje. 

Nedávno jsme spolu fotili modely od českých návrhářů. Jak to máš v soukromí? Podporuješ českou módu, když si můžeš vybrat? 

Myslím, že by se čeští návrháři měli určitě více veřejně podporovat. Když si tedy mohu vybrat, tak vždy volím nějaký ten kousek od tuzemského designéra. Většinou se jedná hlavně o večerní šaty. 

Jako modelka sis musela za svůj život obléknout celou řadu outfitů i kombinací. Existuje ale něco, co bys na sebe nikdy nevzala?

Nemám ráda tenisky na podpatku, ale když se jedná o práci, obleču si všechno. Pokud jde o běžný život, volím to, co je mi pohodlné a co mám ráda.

Stala jsi se novou moderátorkou Fashion TV. Jak jsi se na casting připravovala a z čeho jsi byla nervózní?

Popravdě jsem se moc nepřipravovala. Jsem taková, že jdu do všeho vždy po hlavě. Nervózní jsem byla hlavně z toho, jak to celé zvládnu a spíše jsem se bála, že to nevyjde.

Byl vždycky tvůj sen stát před kamerou? Čím jsi chtěla být jako malá? 

Už odmala jsem chtěla být právničkou. Jenže modeling s tím nějak nešel skloubit a ten byl pro mě vždy na prvním místě. Pak jsem zkusila Českou Miss a dostala se do světa kamer i médií a začalo mě to bavit. Díky tomu mě napadlo zkusit zase něco nového a to právě moderátorství.

nikol svantnerova roz2

Nikol má na sobě šaty od návrhářky Zdeny Imreczeové a řetízek s kávovým zrnkem z e-shopu Kaawa.cz.

Co bys doporučila dívkám, které po podobné kariéře touží? Jaké by měla mít moderátorka vlastnosti? 

Rozhodně by měla mít příjemné vystupování, měla by dobře mluvit, být pohotová a neměla by se stydět. Vždy jde něco vypilovat, ale alespoň něco v sobě ta dotyčná mít musí, pak se s tím už dá jen pracovat. Co mohu doporučit - tak hodně číst, kvůli slovní zásobě a celkově se zajímat o showbusiness a věci kolem, aby se před kamerou cítila jako ryba ve vodě.

Asi nejsme první ani poslední, kdo ti pochválí tvou krásu i dokonalou postavu. Co pro ni musíš dělat? Dbáš na zdravý životní styl?

Největší zásluhu na tom mají geny, které jsem zdědila po mamce, ale o postavu se starám celý život. Snažím se i zdravěji jíst, ale třeba kosmetiku jsem začala řešit až teď. Mám nějakou přírodní, ale zároveň naprosto normální, a tak nějak to kombinuji podle potřeby.

A jak jsi na tom s dietami? 

Diety moc nedržím. Jednou za čas si dám třeba očistu, ale jídlo miluju, a proto si ho nechci odepírat. O to víc cvičím, ale ne jen kvůli tomu, abych se držela v kondici, ale hlavně proto, že mě to baví a ráda sleduji ten progres. Cvičím třikrát až čtyřikrát týdně.

Kde nejraději relaxuješ?

Nejraději asi v přírodě, ať jde o wellness nebo jenom procházku se psem, ale popravdě moc relaxovat neumím. Nejvíce si odpočinu u moře, kde jsem nucena jen týden ležet a opalovat se.

Když už mluvíme o pejskovi, před několika měsíci sis vzala fenku z útulku. Co tě na ní okouzlilo?

Do útulku jsem chodila venčit pejsky docela pravidelně. Jednou jsem tam přišla a venčila právě Lilly. V tu chvíli jsem věděla, že ji chci domů. Bylo to hodně náročné rozhodnutí, protože jsem nemohla tušit, jak se bude chovat, zda nemá nějaký problém. Nakonec jsme vše zvládly. Moc mi tedy pomáhají rodiče, protože někdy na ní kvůli práci a cestám nemám tolik času. I tak jí ale dávám ten nejlepší domov, jaký jen můžu a ona mi to vrací každým dnem. Je skvělá. Strašně se toho naučila, nezlobí, miluje lidi, psy, doma nezlobí, zkrátka to opravdu bylo to nejlepší rozhodnutí, které jsem mohla udělat.

Měla bys nějakou radu pro naše čtenáře, kteří váhají při výběru mezi pejskem z chovatelské stanice a pejskem z útulku?

At’ rozhodně neváhají, ty pejsci jim to pak vrátí láskou a věrností tisíckrát. Není nic lepšího, než dát domov někomu, kdo si nezažil nic hezkého a zaslouží si druhou šanci. Já mít možnost, neváhám a udělám to znovu a znovu.

Kdybys měla tu moc na světě něco změnit, co by to bylo? 

Já jsem obrovská milovnice zvířat, takže by to určitě bylo to, aby každé zvíře na světě mělo krásný domov a milujícího páníčka. To, jak se k sobě chovají lidé, to bych neměnila, protože každý svého štěstí strůjce, ale nevinní tvorečci bohužel svůj názor říct nedokážou.

Co pro tebe znamená štěstí?

Asi to, když jsem v naprosté rovnováze, když je má rodina spokojená, zdravá a vše kolem mě je tak, jak má být.

Prozradíš nám ještě, co tě v blízké době čeká nebo jaký sen je ještě ve tvém pořadníku?

Popravdě, snů mám strašně moc, chci toho ještě spoustu dokázat a nerada bych něco zakřikla. Rozhodně mě ale čeká plno práce a kolem té se to teď víceméně všechno točí. Také bych chtěla začít víc cestovat, tak snad po novém roce... 

foto: Daniel Zahrádka

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...