fbpx

Zveřejněno: 25. 10. 2017

Přední český kardiolog Josef Veselka se zrovna vrátil z operačního sálu a jen před malou chvílí zachránil život člověku. Co se v takových chvílích odehrává v jeho hlavě a jak se ke svému povolání vlastně dostal? I to zjišťoval Jana Mühlfeit v novém díle pořadu Tvůj talent je unikát. 

Talentový test odhalí ty nejsilnější stránky každé osobnosti. Jaké vlastnosti vyšly tedy panu doktoru Veselkovi? "Rád rozjíždí nové věci, je zvídavý a musí studovat z několika zdrojů. Josef je člověk, který je schopen rozhodnout se i ve velmi těžkých situacích. Vždy si umí vybrat to důležité a přesně na to se pak soustředit. Také rád přemýšlí a přemýšlí do hloubky," prozrazuje výsledky testu Jan Mühlfeit. 

josef veselka

Josef Veselka je přednosta kardiologické kliniky druhé lékařské fakulty Fakultní nemocnice Motol.

"To, že půjdu studovat medicínu, rozhodla moje matka. Viděla to pragmaticky, říkávala, že i komunisti budou vždycky potřebovat doktory," vzpomíná na své začátky Josef Veselka. "Nejprve jsem se bál, že se na školu nedostanu, ale jakmile jsem se tam dostal, medicínu jsem si zamiloval. Myslím, že ji nikdo nemůže mít nerad, každý si tam totiž najde to svoje."

Kdy se dostává do flow a jak se udržuje v kondici? A komu vlastně před chvílí zahránil kardiolog život? To už se dozvíte v našem videu. 

foto: Alex Tran

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...