fbpx

Zveřejněno: 28. 9. 2017

Přednášky a workshopy na Festival Evolution jsou nevyčerpatelnou studnicí informací pro všechny, kteří se zajímají o zdravý životní styl. Každé víkendové akce se zúčastní řada inspirativních osobností z nejrůznějších oblastí, a pokud jste čirou náhodou nemohli Průmyslový palác navštívit, nezoufejte. Flowee pečlivě zaznamenává vše, o čem byla na festivalu řeč. Přinášíme další unikátní audio nahrávku, tentokráte zaměřenou na rozvoj vědomého rodičovství. 

andrea nagyova

Andrea Nagyová, PhDr.

Andrea Nagyová má několikaletou psychologickou praxi v oblasti pedagogicko-psychologického poradenství a prevence. Je autorkou knih "Rozprávky nielen na čítanie" (2011, kniha dostala schvalovací doložku Ministerstva školství, vědy, výzkumu a sportu ČR jako didaktická pomůcka na prevenci v oblasti sociálně patologických jevů na školách), "Liečivé príbehy lienky Danielky," a "Prvá pomoc pre rodičov" (2013). Pracuje jako psychoonkologička pro Ligu proti rakovině SR. Realizuje programy na školách v oblasti prevence a kariérního poradenství. Jako lektorka se podílí na různých vzdělávacích aktivitách a má velmi blízko k arterterapii. Zajímavostí je, že své knihy si Andrea ilustruje sama. 

O čem děti nemluví 

Workshop z jarního Festival Evolution se zaměřoval především na rozvoj vědomého rodičovství. Ukazoval způsoby a techniky, jak rychle a s lehkostí poznávat přání dětí, jak být jejich bezpečným přístavem a zároveň vnímat mnohem víc, než nám dokážou děti samy prozradit. Prostřednictvím projektivních technik se můžeme jednoduše a efektivně přiblížit k vnímání duševního rozvoje našich dětí a postavení rodičů v současné přetechnizované době. Zjistíme, že díky ověřeným technikám z odborné praxe je možné být průvodcem při zdravém duševním vývoji dětí. Stačí být dobrým nesoudícím posluchačem a vnímat zdroje, které jsou ukryty v každém z nás. Záznam z přednášky si můžete poslechnout přímo zde

foto: Shutterstock a archiv

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...