fbpx

Zveřejněno: 15. 4. 2017

Je to jen pár dní, co Josef Vojtek obdržel cenu Thálie v kategorii Muzikál, a už se mu rýsuje další role. Bude to Al Capone. Dočkáme se toho, že uvidíme frontmana Kabátů s pleší a bradkou? 

Scénárista a režisér muzikálu Zdeněk Zelenka dokonce psal roli Mefista Vojtkovi přímo na tělo. Dialogy tvořil tak, aby se mu dobře říkaly, představoval si jeho hlas, jak je interpretuje. A zpěvák do nich skutečně vklouzl jako do vlastních bot. A díky této dokonalé souhře autora a zpěváka se chystá Zelenka napsat další roli rockerovi přímo na míru. Měl by to být Al Capone, kvůli němuž Pepa přislíbil oholit si bradku a být plešatý. K našemu zklamání si to ale potom rozmyslel. Prý na své kadeře nedá dopustit.

Příběh o největším mafiánovi minulého století a o starostovi Chicaga Antonínu Čermákovi, který Al Caponeho nakonec dostane za mříže, bude opět pod taktovkou Zdeňka Zelenky. Zatím jen víme, že jej opět uvede divadlo Hybernia. O datu se ale zatím jedná. 

gratulace od jovanky

Prvním gratulantem byla manželka Jovanka Vojtková, která ho na ceremoniál doprovodila.

Vojtek působí jako muzikálová hvězda již řadu let. Účinkoval například v Krysařovi, Hamletovi, Třech mušketýrech. Mezi jeho nejvýznamnější role patří Baron Prášil, Casanova a rozhodně Mefisto, jenž mu jako jediný vynesl nominaci, kterou také proměnil. Role ďábelsky náročná mu konečně přinesla štěstí a zpěvák se dočkal kýženého ocenění. Rozhodně zde ukázal, že je jedním z nejlepších a vysoce osobitých muzikálových herců a texty dialogů perfektně zvládá intonačně.

Na předávání cen Thálie přiznal s humorem: „Strašně si ocenění vážím, mj. proto, že bych se sem, do Národního divadla, s kapelou asi nikdy nedostal.“ Ke své roli pak dodal: „Mefisto je samo o sobě velmi zvláštní představení tím, že vidina dlouhého života nebo nesmrtelnosti se objeví v myšlence každého člověka. I to je jeden z důvodů, proč je divákům muzikál obsahově blízký.“

Zajímavostí bylo, že každý oceněný dostal cenu v jiné barvě. Josef Vojtek obdržel červenou a hned na pódiu vyhlásil, že by ji rád vyměnil za zelenou, která se mu více hodí do interiéru. Velice ochotně se přihlásila Veronika Lazorčáková, vítězka v kategorii činoherečka do 33 let, a s Pepou si ceny vyměnili. 

 

Čtěte také: 

První český zero waste: Důkaz, že je možné žít „bez odpadu“

Bičování i rudá vejce: Znáte nejšílenější velikonoční zvyky? 

Velikonoce patří k nejtragičtější události na silnicích. Co riskujeme během jedné jízdy autem?  

Na co má talent Veronika Kašáková? Sledujte pořad Jana Mühlfeita. 

foto: Orca Ag. , zdroj: Muzikál Mefisto

Galerie

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...